• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paylaştığı gibi tutuklandı! Yaşam belirtisi yok! Cesetler üst üste

Yeniakit Publisher
2020-02-03 22:09:00 -
Paylaştığı gibi tutuklandı! Yaşam belirtisi yok! Cesetler üst üste

SARS salgınının Çin'de öldürdüğü kişi sayısını aşan ve şu ana kadar 361 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsle ilgili dehşet verici haberler gelmeye devam ediyor. Hastalığın sıfır noktası olan Wuhan'da bulunan hastanede, ceset yığınlarını gizli kamerayla kaydeden adam, görüntüleri paylaşmasından kısa süre sonra gözaltına alındı.

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve şu ana kadar 361 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsün yarattığı karmaşaya dair dehşete düşüren haberler her geçen gün yayılıyor.

Gelen son dakika haberine göre Çinli yetkililer, Wuhan'daki bir hastanenin içerisinden ve hastanenin önündeki minibüsten görüntüler çekip paylaşan bir adamı tutukladı.

Hastalığın sıfır noktası olan Wuhan'da bulunan hastanede, ceset yığınlarını gizli kamerayla kaydeden adam, görüntüleri paylşmasından kısa süre sonra gözaltına alındı.

Adam, hastanenin önünde park etmiş olan minibüste bulunan ceset torbalarını saydı. Adam toplamda sekiz ceset saydı.

Kamyonetteki cansız bedenleri saydıktan sonra tekrar hastaneye yönelen adam, içeri girerken, "Çok fazla ölü var. Cesetleri buraya taşıyorlar" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Koruyucu giysiler giymiş olan doktorların hastalarla ilgilendiği anlar da kameralara yansıdı.

Öte yandan Çin'de koronavirüs salgını etkisini gün geçtikçe artırırken, hastalığın yayılmasından korkan vatandaşların evcil hayvanlarını pencereden atarak öldürdüğü iddia edildi.

Karantina altına alınmış bölgelerden dünyayı şoke eden fotoğraflar gelmeye devam ederken, sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüsün hayvanlardan geçtiğine inananan vatandaşların salgının yayılmasını engellemek için evcil hayvanlarını pencerelerden atarak öldürdüğü iddia edildi.

Çin'de çekildiği öne sürülen fotoğraflar ise iddianın doğruluğunu destekler nitelikte.

Çin'de ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı bugün itibariyla 361'e ulaştı ve SARS salgınının Çin'de öldürdüğü kişi sayısını aştı.

2002-2003 yıllarında yaşanan SARS salgınında Çin'de toplam 349 kişi ölmüştü. SARS dünya genelinde ise 800'ün üzerinde kişinin ölümüne neden olmuştu.

Çin genelinde virüs tanısı koyulan kişi sayısının da 17 bin 200 kişiye ulaştığı duyuruldu.

Çinli yetkilileri Pazartesi günü güncelledikleri sayılara göre, Hubei eyaletinde 56 kişi daha hayatını kaybetti. Bir kişinin ise Chongqing eyaletinde öldüğü kaydediliyor.

En az 24 ülkeye yayılan salgın nedeniyle Rusya, Nepal ve Moğolistan, Çin ile kara sınırını geçişlere kapattı.

Karantina 50 milyon insanı etkiliyor

Öte yandan merkezi hükümet, virüsle mücadele kapsamında 800 kilometre doğudaki Wenzhou şehrinde de yollar barikatlarla kapatıldı. İnsanlara evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı.

Çin genelinde 50 milyon insanın, karantina önlemleri kapsamında kısıtlı bir yaşam içinde tutulduğu değerlendiriliyor.

Hong Kong üniversitesinden uzmanlara göre ise vaka sayısı resmi açıklamaların çok üzerinde olabilir.

Aynı uzmanlar, Vuhan kentinde salgından etkilenenlerin sayısının 75 binden fazla olabileceğini savunuyor.

ABD ve Avustralya yakın zaman içinde Çin'e seyahat etmiş olan yabancı ülke vatandaşlarının ülkelerine girişini engelleyeceğini duyurdu.

Güney Kore, seyahat engelini, Hubei eyaletine gitmiş olanlarla sınırladı.

Çok sayıda ülke Hubei eyaletindeki vatandaşlarını tahliye ediyor ve karantina işlemleri uyguluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Turgut

Bu virusu çine amerika bulastirmis olabilir... artik amerika gen silahlari uretimine gecti... arastirmalarini gizli bir sekilde yapiyor

Vatandaş

İnşallah o virüs abd ve rusya ya da sıçrar masum müslüman ları öldürmek neymiş görsünler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23