Patlıcan musakka fırında nasıl yapılır? Fırında patlıcan musakka tarifi malzemeleri
Türk mutfağının en klasik lezzetlerinden biri olan musakka patlıcanın en şahane hallerinden biridir. Suyuna ekmek banmadan yenmeyecek bir lezzet olan patlıcan musakka aynı zamanda Orta Doğu ve Balkan ülke mutfaklarında da yaygın olarak yapılıp tüketilmektedir. Peki, patlıcan musakka yemeği nasıl yapılır? Patlıcan musakka yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte patlıcan musakka yemeği tarifi...
Türk mutfağının en klasik lezzetlerinden biri olan musakka patlıcanın en şahane hallerinden biridir. Suyuna ekmek banmadan yenmeyecek bir lezzet olan patlıcan musakka aynı zamanda Orta Doğu ve Balkan ülke mutfaklarında da yaygın olarak yapılıp tüketilmektedir. Peki, patlıcan musakka yemeği nasıl yapılır? Patlıcan musakka yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte patlıcan musakka yemeği tarifi...
Malzemeler
-1 kg patlıcan
– ½ kg kıyma
-1 kaşık domates salçası
-2 soğan
-2 domates
-3-4 yeşil biber
– ½ kaşık tuz
-Sıvı yağ
-Maydanoz
-1 kaşık tereyağı
-2 bardak sıcak su
-Karabiber
Patlıcan musakka yemeği nasıl yapılır?
Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları dilimleyin ve tuzlu suda 10 dakika beklentin. Çok az bir sıvı yağda kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağını süsmesi için kâğıt havlunun üzerine koyun. Diğer taraftan geniş bir tencerenin içinde soğanları yemeklik doğrayarak kavurmaya başlayın. Ardından kıymayı, domatesi ve tuzunu ilave edip kavurmaya devam edin. Tereyağını ekledikten sonra maydanoz ve karabiberi de ekleyin. Biraz daha kavurup ocaktan alın.
Fırın tepsisine önce kızarttığınız patlıcanları ardından da kıymalı harcı yerleştirin. 2 bardak sıcak suyla salçayı iyice karıştırdıktan sonra tepsinin üzerine dökün. Üzerine biber ve domates dilimleri koyabilirsiniz. 15 dakika kadar pişirip sıcak servis edin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO