• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patates mantısı nasıl yapılır? Patates mantısı malzemeleri ve tarifi

Yeniakit Publisher
2020-02-04 12:13:00 -
Patates mantısı nasıl yapılır? Patates mantısı malzemeleri ve tarifi

Patates mantısı nasıl yapılır? Birçok kişi patatesle yapılan her yemeğe bayılır. Patates her yemeğe yakışır ve yeni denenen tariflerin içerisinde de kendine yer bulur. Şimdiki tarifimizde tam bu tarzda! Enfes bir patates mantısı nasıl yapılır? Patates mantısının malzemeleri nelerdir?

Patates mantısı nasıl yapılır? Birçok kişi patatesle yapılan her yemeğe bayılır. Patates her yemeğe yakışır ve yeni denenen tariflerin içerisinde de kendine yer bulur. Şimdiki tarifimizde tam bu tarzda! Enfes bir patates mantısı nasıl yapılır? Patates mantısının malzemeleri nelerdir? 

Farklı ve lezzetli bir tarif arayanlar, patates ile her tür lezzeti elde edeceklerini bilirler. Bu tarifte de dilediğiniz gibi farklılıklar yaparak yepyeni bir lezzet meydana getirebilir ve kendi yemeğinizi oluşturabilirsiniz. Her şekilde güzel bir yemek çıkacak olan patates mantısı tarifi...

Kıymalı Harç İçin:

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet domates 
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz, karabiber

Patates Çanağı İçin:

  • 3 adet patates
  • tuz, pul biber, karabiber
  • maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 su yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates püresi

Öncelikle patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. İçerisine tuz, karabiber, pulbiber ve kıyılmış maydanozu ileve edip karıştırın.

Patates püresini cevizden biraz büyük olacak boyutta parçalar alın ve yuvarlayın. Ortasını delin ve servis tabağına alın.

Bir tavada  sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun.

Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun.

Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

 
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23