Portakallı parfe için gerekli malzemeler | Fransız mutfağına ait leziz bir tatlı olan parfeyi evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Peki, parfe nasıl yapılır? Tam ölçülü parfe tarifi | Parfe için hangi malzemeler gerekli
Son zamanlarda yabancı yemek ve tatlı tariflerine olan ilgi arttı. Fransız mutfağına ait parfe de en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor?
Parfe nedir?
Parfait (Parfe)1894 yılında yapılmaya başlayan, dondurulmuş tatlı türüdür. Fransızca mükemmel anlamına gelir. Fransa'da, parfait şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlı anlamına gelir. İsteğe göre içine farklı malzemeler konulabilir.
Kolay parfe tarifi
Malzemeler:
1 adet portakal
3 adet yumurta
ÖNE ÇIKAN VİDEO
2 çay bardağı toz şeker
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
Çikolata sos
Parfe nasıl yapılır?
Öncelikle bir kutu içerisinde bulunan 2 poşet kremşantiyi sütlü birlikte iyice çırpın.
Ardından kremşantiyi derin dondurucuya kaldırın.
3 adet yumurta ve şekeri bir kasede iyice köpük köpük olana kadar çırpın.
Bir adet portakalı güzelce yıkayın.
Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Derin dondurucudan çıkardığınız kremşantinin içerisine yumurtalı karışımı, cevizi, damla çikolatayı, portakal suyunu ve kabuğunu ekleyip karıştırın.
Bir kabılın içerisine streç film ya da buzdolabı poşetini keserek yerleştirin.
Ardından parfeyi döküp kaşıkla düzeltin.
Parfeyi derin dondurucuda 4-5 saat dinlendirin.
Perfeyi streç filmden çıkarıp bir servis tabağına alın.
Tatlınızın üzerine çikolata sosu gezdirin.
Parfeyi dilimleyip servis edebilirsiniz.
Ayrıca parfeyi kalıp yerine cuplarda da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.