• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özel hırsızlığın faturasını millete yükledi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Özel hırsızlığın faturasını millete yükledi

Hırsızları cezaevinden çıkarmak uğruna ülke ekonomisine savaş açan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, para piyasalarındaki geçici dalgalanmanın suçunu da Merkez Bankası’na yükledi. Yaptığı boykot ve sokak çağrısının millete maliyetini “Her cepten 20 bin lira gitti” sözleriyle itiraf eden Özel’in tavrı ekonomistlerce “riyakarlık” olarak değerlendirildi.

Buğra Kardan  İstanbul

Ülkenin büyümesinden rahatsız olan ana muhalefetin ekonomiye saldırıları sürüyor. Sabık İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk ve hırsızlıktan tutuklanmasının akabinde hem döviz hem hisse senedi piyasalarını allak bullak eden; tüketimi sınırlamak için peş peşe boykotlar yapan CHP’nin Lideri Özgür Özel, Samsun’da skandal ifadeler kullandı. Bakan Mehmet Şimşek’in İmamoğlu operasyonunun mali ayağı olduğu palavrasını ortaya atan Özel, şunları söyledi: “Şimşek, ‘rezervler birgün yakılmak içindir’ dedi. Bu tam suçüstü hâli. O para, tepkiler gelince doları durdurmak ve borsaya müdahale etmek için toplanmış. Rezervlerde erimesini kişi başı maliyeti 20 bin liradır.”

KRİZ TELLALINA TEPKİ

Operasyonun akabinde CHP’nin provokatif diliyle Merkez Bankası’nın rezervlerinin 41.5 milyar dolar eridiğini, doların bir ara 40 liraya vardığını, euronun da 44 lirayı bulduğunu, Borsa İstanbul’un ise yüzde 20 değer kaybettiğini perdelemeye yöneldiği gibi felâket tellallarını “kriz havası” estirmeye iten Özel’in ikiyüzlülüğü yadırgandı. 19 Mart’tan bu yana finansal istikrarı zedelemek için çırpınan Özel’in Merkez Bankası’nın rezervlerini iç ve dış şoklara karşı kullanmakla mükellef olduğunu bilmemesi de “pes” dedirtti.

EKONOMİ YÖNETİMİNE DESTEK

Konuya ilişkin Akit’e değerlendirmede bulunan Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yahya Özdemir, şunları söyledi: “Özel’in ekonomi ilmini bilmediğini anlıyoruz. Yani Merkez Bankası’nın ülkeye dönük finansal saldırılara karşı önlem almasından daha doğal ne olabilir? Rezervlerini kullanarak piyasaları dengelemeye çalışmasından daha tabii ne olabilir? 19 Mart haftası ve akabinde önemli olan Türkiye ekonomisini gerek iç gerek dış şoklara karşı dayanıklı kılmaktı. Bunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası başarılı oldu. Özel’in durumdan memnun olmaması, rezervlerin ekonomiyi korunaklı hâle getirmesine sevinmemesi anormal değil mi? Anlaşılan o ki Özel’in amacı, gayesi başka. İmamoğlu ve arkadaşlarına yönelik tahkikatı takiben ekonomiye operasyon çekildi. Bu operasyonda Özel’in de önemli rolü vardı. Hatırlanacağı gibi bir grup, spekülasyon yaptı. Bir başka grup, medya organlarından ve sosyal ağ mecralarından ekonomiyi karaladı. Bir başka grup da boykotlara gitti. Ne yazık ki Özel dahil birilerinde ‘Ekonomi zarar görsün de ne olursa olsun” anlayışı hakim. Bu anlayışın yanlış olduğunu Özel dahil o birileri bilmeli.

ÖNCE VATAN SONRA PARA

Çünkü Türkiye ekonomisi, dinamik ve kuvvetli. Ekonomi yönetiminin attığı her adım ekonominin hayrınadır. Hükûmetin her birimizin 20 bin lirasını kullanması ülkemizin lehinedir. Nihayetinde milletimizin altınları, paraları kötü günlerde kullanılmak içindir. Ve milletimiz, kimin ne olduğunu bilmektedir. İbretle CHP’nin de Özel’in de ikircikli tavırlarını takip etmektedir. Ekonomiye darbe vuranı da ahlanıp vahlanır gibi yapanı da not etmektedir. Susmaktadır ancak her şeyi bilmektedir. Öyle görünüyor ki CHP de Özel de hak ettiği büyük tokadı sandıkta yiyecektir. Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet eden, ekonomiye balta vurma gayretine giren CHP de Özel de yeni bir yenilgi daha tadacaktır. Onun için CHP’ye de Özel’e de tavsiyemiz riyakârlığın yöntem olmadığının akıldan çıkarılmamasıdır.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SIDDIK

Chp ınönü zihniyetinden ülkeye zarar"dan başka faydası olmadı ozer de vatan haini TÜRKİYE yi begenmiyorsa bati ülkelerinde yaşasın türkiye ni maaş zehir zıkkım olsun hakkımı helal etmiyorum

Ali

Bunlarin alayı türkiye için güvenlik soeunu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23