• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Önemli teklifler artık TBMM'de!

Yeniakit Publisher
2019-05-19 18:06:00 -
Önemli teklifler artık TBMM'de!

TBMM'de bu hafta Kapadokya ve turizm teşvik kanun teklifleri Genel Kurul'da görüşülürken, 20 maddelik ekonomik paket ise Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Bedelli askerliği sürekli hale getiren 'tek tip askerlik' yasa değişikliği teklifi de TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Milli Savunma Bakanlığı'nca hazırlanan, AK Parti grubunun son şeklini verdiği 'tek tip askerlik' sistemi, bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulacak. 1111 sayılı 'Askerlik Kanunu'nda değişiklik öngören teklif, bedelli askerliği sürekli hale getiriyor. Bedelli ücretinin 31 bin TL olarak belirlendiği teklife göre, uygulamadan bakaya ve asker kaçakları yararlanamayacak. Yükümlüler erteleme süreleri içinde bedelli hakkını kullanabilecek. Askerlik süresinin 6 ay olarak düzenlendiği teklifte uzun dönem askerlik ise 12 ay öngörüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 21 Mayıs Salı günü, düzenlemenin detaylarını AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklaması bekleniyor. Aynı gün ise teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulması planlanıyor.

Kapadokya ve turizm teşvik yasaları Genel Kurul'da

TBMM Genel Kurulu'nda salı günü görüşmeleri yarım kalan, Kapadokya Alan Başkanlığı'nın kurulmasını öngören teklifin görüşmelerine devam edilecek. Düzenlemenin, aynı gün yasalaşması planlanıyor. Genel Kurul'da çarşamba günü ise komisyonda kabul edilen, turizm potansiyelini artırmak ve yatırımcının bürokrasiden kaynaklanan sorunlarının önünü açmak için hazırlanan 'Turizm Teşvik Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin görüşmelerine başlanacak. Teklifin, bu hafta Genel Kurul'da görüşülerek, yasalaşması bekleniyor.

Ekonomik paket, komisyon gündemine alınacak

AK Parti'li milletvekillerince TBMM Başkanlığı'na sunulan ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören 20 maddelik ekonomik paketin ise bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hatalı geçişlerin affını öngören teklif ile hurda araçta ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılması düzenleniyor. Teklif ile ayrıca İstanbul Galata Üniversitesi adında yeni üniversite kuruluyor. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK) personelinin disiplin hükümlerine ilişkin değişiklik de öngörülüyor.

Çarşamba günü ayrıca TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu'nca tamamlanan Sincan Ceza İnfaz Kurumları inceleme raporu açıklanacak.

TBMM'de salı günü ise AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP grupları toplanacak. Parti genel başkanları, grup toplantılarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23