• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğrencilere Namaz Yasağı!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Öğrencilere Namaz Yasağı!

Tunus’un Hammamet şehrinde bulunan Mohamed Boudena Lisesi’nde öğrencilerin okulda namaz kılmasının yasaklanması, büyük tepkilere neden oldu. Namaz kıldıkları için “evinize gidin” denilen öğrenciler, karara karşı durmak için dersleri boykot etti. Öğrenciler, okul bahçesinde topluca cemaatle namaz kılarak okul müdürünün görevden alınmasını talep etti.

Tunus’un Hammamet şehrinde bulunan Mohamed Boudena Lisesi’nde öğrencilerin okulda namaz kılmasının yasaklanması, büyük tepkilere neden oldu. Namaz kıldıkları için “evinize gidin” denilen öğrenciler, karara karşı durmak için dersleri boykot etti. Öğrenciler, okul bahçesinde topluca cemaatle namaz kılarak okul müdürünün görevden alınmasını talep etti.

Olay, ülkede laiklik ve inanç özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Özellikle 2011 devrimi sonrasında “özgürlüklerin simgesi” olarak görülen Tunus’ta, dini inançların kamusal alandan dışlanmasına yönelik bu tür uygulamalar halkın tepkisini çekiyor.

Laik çevreleri temsil eden bazı sendikalar, yaşananları “dini kışkırtma” olarak nitelendirip Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunurken, halkın geniş kesimi ise bu tutumu “inanç özgürlüğüne darbe” olarak değerlendiriyor. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, öğrencilerin okul bahçesinde saf tutarak namaz kıldıkları ve “Allahuekber” nidalarıyla bu yasağa karşı sessiz bir direniş sergiledikleri görülüyor.

Tunus halkı, “laiklik bahanesiyle dinin kamusal hayattan silinmesine” karşı olduklarını vurgularken, birçok yorumda şu ifadeler öne çıktı:
“Bu ülke devrimle özgürlüğünü kazandı. Şimdi özgürlüğün en kutsal alanı olan ibadeti yasaklamak, devrim ruhuna ihanettir.”

İslami çevreler, hükümete ve Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak okul yönetiminin bu tutumuna son verilmesini, öğrencilere yönelik baskıların kaldırılmasını istedi.

İslami Haber ”MİRAT”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

gazzeye bakıpta, yarın sıranın kendisine geleceğini ,göremeyen zavallılar,gavurluğu kabul ederekte bu durumdan muaf olacaklarını zanneden ,zelil mustazaflar , katliamdan önce bosnanın birkısmıda böyle düşünmüştü lakin ,akıbet değişmedi,,,

Yiğido

Her Ülkede fetöcü / kemalist zihniyet var. Dikkat edin biri Ülke der ingilize, abd liye satılmış ruhlardır. Diğeri din der siyonizme yahudiliğe hiristozime hizmet eder. Hani bunlar Vatansever ve Dindar iyi insanlar dı? İyi bakın birinin pisliği 15 Temmuzda çıktı diğerinin pislikleri aldıkları belediyelerde paraları amuda kaldırdılar. Milli Eğitim Bakanımızdan rica ediyorum Ekrem İ mamoğlunu - chpkk belediyelerini "Yakın Tarihimiz ve Aldatılan Türkiye" adlı ders kitabı hazırlatılıp Çocuklara dikkatli olmaları konusunda ek ders vermeliler. TÜRKİYENİN DAHİLİ DÜŞMANI chpkk dep Zafer İYİ Partisi zihniyeti. Bunlar Kavim Portremize ters aynı zamanda İslam Düşmanı Siyonist Düşüncenin değişik Cepheleridir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23