• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Ganalı mevkidaşıyla görüştü

Yeniakit Publisher
2020-09-21 17:25:31 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Ganalı mevkidaşıyla görüştü

Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ele alındı

ABUJA (AA) - Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo-Addo ile bir araya geldi.

Devlet Başkanı Buhari'nin Medya Sorumlusu, Buhari Sallau, yaptığı açıklamada, iki liderin başkent Abuja'daki Aso Rock Sarayı'nda görüştüğünü bildirdi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke arasında bir yıldır devam eden ticari gerginliğe ilişkin konuların ele alındığı belirtildi.

- Nijerya ile Gana arasında sınır gerginliği

Nijerya hükümeti, sınırlarını, ülkeye kaçak yollarla mal getirildiği gerekçesiyle komşu ülke Gana'ya kapatmıştı. Geçen yıl alınan bu kararla iki ülke arasındaki ticari faaliyetler durma noktasına gelmişti.

Gana da buna cevaben ülkede bulunan Nijeryalıların dükkanlarını kapatmıştı.

İki ülke arasında bir yıldır devam eden gerginliği çözüme kavuşturmak için Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama da Ganalı yetkililerle görüşmelerde bulunmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23