Suriye'de birlikler, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki Gizil Köyü ile Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad'da bazı köy ve noktaları ele geçirdi.
Suriye'de direnişbirlikler, gece saatlerinden itibaren Lazkiye kırsalındaki birçok noktada karşı saldırıya geçti.
Edinilen bilgiye göre, şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede direnişçiler, El Hur köyü ve tepesini ele geçirdiğini duyurdu.
Kaynaklar, direnişçilerin ayrıca, aralarında subayların da bulunduğu 6 rejim askerini esir aldığını, 2 tank imha edip, uçak savar silahları ele geçirdiklerini bildirdi.
Cebel Ekrad'ın komşusu olan Türkmendağı'nda da çatışmaların aralıklarla sürdüğü kaydedildi.
Gizil Köyü DAEŞ'ten geri alındı
Öte yandan ÖSO'ya bağlı Cephetü'ş-Şam birlikleri, bir süredir DAEŞ'in denetiminde bulunan Azez'e 10 kilometre uzaklıktaki Gizil ve Yeniyapan köylerine yönelik operasyon başlattı.
Şiddetli çatışmaların ardından Gizil Köyü, ÖSO'nun kontrolüne geçerken, terör örgütü DAEŞ ile yaşanan çatışmaların Yeniyapan Köyü çevresinde yoğunlaştığı aktarıldı.