• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır'ın yeni İslam önerisine görülmemiş tepki! 'Kur'an kutsaldır ancak...'

Yeniakit Publisher
2020-01-31 17:55:00 -
Mısır'ın yeni İslam önerisine görülmemiş tepki! 'Kur'an kutsaldır ancak...'

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhamed el Baradei, Mısır'da gündeme gelen 'İslam dininin yenilenmesi' konusuna çok sert tepki gösterdi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Baradei, Mısır Yüksek Anayasa Mahkemesi Başkanı Mansour’un, “İslam dini söylemininin yenilenmesi” konusundaki çağrısına tepki göstererek, “Kuran kutsaldır, ancak anlayışımız kutsal değildir” dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhamed el Baradei, Mısır Yüksek Anayasa Mahkemesi Başkanı Adly Mansour'un, “İslam dini söylemininin yenilenmesi” konusundaki çağrısına tepki gösterdi.

El Baradei, “Kuran kutsaldır, ancak anlayışımız kutsal değildir” dedi.

"Ona dair anlayışımız kutsaş değildir"

Nobel Barış Ödülü sahibi bir hukukçu olan Muhammed el Baradei, Twitter üzerinden attığı bir twette, Kuran'a bakışını beyan ederek şöyle dedi:

“Mevcut tartışmalara gelince: Kur'an kutsaldır. Ona dair anlayışımız kutsal değil. Asıl mesele Kuran'ın yenilenmesi değil, çağdaş dünyamızda dini doğru anlayabilmek için içtihad ve irfanın birleştirilmesidir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

El Baradei, El Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib'in bu konudaki rolünün, “mevcut kutuplaşmayı sona erdirmek için gerekli” olduğunu söyledi.

El Baradei'nin açıklaması, darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin "İslam'ı ve Müslümanları kurtarmak için işlemlerin ve pratik yaşam alanlarının içtihadı"ndaki dini söylemi yenilemeye davet etmesinden sonra geldi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

O YAHUDİ KUDÜSTE EZANIN SESİNİKISTIĞINDA İSRAİL

NASIL YANMAYA BAŞLADIĞINDAN HİÇMİ BRET ALMASINIZ DEĞERMİ 99 SENE DÜNYAİÇİN CEHENEM ODULARI

Erdem

2011 Japonya 9 şiddetindeki Depremde Ölenlerin sayısı 15. Tusinamide ölenlerin sayısı 16 bin 500 Denizde kayıp 2 bin 600 kişi. DEVLET HALKINDAN 1 YEN bile bağış yardım dilenmedi. Japonlar kendi aralarında guruplar kurarak Yardım sandıkları oluşturdu, Sandıklar Cadde ve Sokakların görünmeyeceği bir yere kondu. Sandığa para atmaya giden yüzbinlerce Japon Yüzlerini gizleyerek, Zarfların üzerine İsim ve rakam yazmadan İçine paralar koyup Sandıklara attı gizlice çekilip gitti. Biriken paralar Her gün belli saatlerde alınıp Yardım merkezine getirilip Şeffaf ve görüntülü olarak kayıt altına alındı. Kampanya bittikten sonra Depremzedeler birbir tesbit edilip Hiç kimse görmeden Reklam yapmadan Tek tek dağıtılıp imza ve kayıt altına alındı. Ne Japon Kanallarında ne de Dünya medyasında gösterilmedi. 1 YEN bile KAYBOLMADI kılı kılına ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı, Ne veren ne de alan görünmedi. JAPONLARIN BİR KUTSAL KİTAPLARI ve PEYGAMBERLERİ YOK ! ERDEMLERİ ve VİCDANLARI VAR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23