• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MGK'dan Yunanistan'a Doğu Akdeniz mesajı

Yeniakit Publisher
2020-09-24 20:29:00 - 2020-09-24 21:26:14
MGK'dan Yunanistan'a Doğu Akdeniz mesajı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 4 saatlik yapılan toplantının ardından sona erdi. MGK'nın ardından Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan gerginlikle ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'nin hiçbir şekilde taviz vermeyeceği ifade edildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yapılan bildiride Yunanistan ile yaşanan Doğu Akdeniz gerginliğiyle ilgili açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, "Türk milletinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kara, deniz ve havadaki hak ve menfaatlerinin korunması hususunda taviz verilmeyeceği bir kez daha dile getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Terör örgütlerine karşı mücadele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen MGK Toplantısı'nın ardından bildiri yayımlandı. Yayımlanna bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere, milli birliği, beraberliği ile Türkiye'nin bekasını tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu belirtildi.

Yunanistan'a Doğu Akdeniz mesajı

Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuka aykırı davranışıyla Türkiye'nin tepki gösterdiği olayla ilgili MGK sonrası yapılan açıklamada "Gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı hareket eden ülkeler aklıselime davet edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bildirinin devamında, "Bölgesel ve küresel her ihtilafta, daima hakkın, hakkaniyetin, adaletin yanında yer alan Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki tutum ve eylemlerinin de aynı çerçevede gerçekleştiği belirtilmiş, Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm kurumlara ve ihtilaflara müdahil devletlere, ülkemizin bu ilkeli duruşuna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerine saygılı olma çağrısında bulunulmuştur." açıklamasında bulunuldu.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İmanlı Vatandaş

Düşürdüğümüz rus uçağı için de "asla taviz yok angajman kuralları gereği düşürüldü gerekirse aynısını yaparız" diyorduk ama işin aslı farklı yöne savrulmuştu da milletin sonradan haberi olmuştu.yetkililer rus kafirinin el ve ayaklarına kapanmıştı adeta.

Mehmet

Türkiye’nin hakkını kim gasp etmek isterse ellerini kırarız diyecek Yunanistan laf kaşarı olmuş anladığı dilden konuşmak lazım iyilikten haktan hukuktan anlamazlar savaş pozisyonuna geçmek lazım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23