• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a sert tepki: Kadın dernekleri seni parçalar

Yeniakit Publisher
2019-08-25 22:17:00 -
Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a sert tepki: Kadın dernekleri seni parçalar

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Başkan Mansur Yavaş'ın Çocuk Koruma Evleri'ni kapatma kararına ser tepki gösterdi.

Ankara'nın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti döneminde açılan Çocuk Koruma Evleri’ni kapattı. Koruma altındaki 47 çocuk ise zorla imzalatılan tebligatlarla kendilerine bakamayacak durumdaki yakınlarının yanına gönderildi. Yaşanan olaya Melih Gökçek, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Melih Gökçek, bu barınma evlerinin açılmasının ve aktif durumda kalmasının bir zorunluluk olduğunu belirterek, "Bugün Mansur Yavaş'tan çocuk evleri ile açıklama geldi. Külliyen tahrif edilmiş, bilgisizce bir açıklamai Açıklamada Yavaş'ın Meclis'te yaptığı konuşmaya yer veriliyor. Konuşmasında çocuk evlerinin kapatılması durdurduğunu söylüyor. Çocuk evlerinin kanunsuz olduğunu söylüyor. 5393 sayılı belediye kanununun 14. maddesinde 'Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır' deniliyor. Yani belediyeleri hiçbir yerden izin almadan Meclis kararlarıyla çocuk evi açabilir. Çocuklara hizmet edecek müessenin isminin hiçbir önemi yoktur. Önemli olan çocukların misafir edilmesidir. Açılma kanunsuz değildir. Yavaş bürokratlarına araştırma yaptırsın. Bu konunda AB'nin Çocuk Esirgeme ile yazışmalarını bulabilirler. Çocuk Esirgeme bize verdiği cevapta "Kanun size çocuklara bakma yetkisi vermiş, çocuk evi açabilirsiniz" demişti. AB bürokratları ile çocuk evi açtığımız tarihteki evrakları karıştırırlarsa bulabilirler" dedi.

"Kadın dernekleri seni parçalar"

Yavaş'ın dernekleri kapatmaya gücünün yetmeyeceğini belirten Gökçek, şunları söyledi:

Şimdi Mansur Yavaş'a çetin bir soru daha, kanunda '100 binin üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır' deniliyor. Kanunda kadınlar içinde konukevi açmak zorunluluk. Bir kadın sığınma evi ve bir kadın barınma evi var. Bunların adı değişik olduğunu için kapatacak mısın? Buna gücün yetmez. Çünkü kadın dernekleri seni parçalar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Y.

Hey gidi hey!!! Melih Başkan, hakkınızda kim ne derse desin, gerçekten sevdiğim saydığım bir insansınız. Ama bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü kadın derneklerinin, çoluk çocuk, umurlarında bile değil. Kedi köpek, onlar için çok daha önemli. Bir de varsa yoksa, ERKEK düşmanlığı. O sebeple, mansur yavaşın bu ahlaksızca davranışına kadın derneklerinden bir itiraz geleceğini sanmam.

Hatice

Bunlar akillari sira ak parti zamaninda belediyeler cok musrifmus oyle yayiyorlar etrafa yine baska turlu algi operasyonu cekiyorlar onun icin bazi onlara gore luzumsuz kuruluslar kapatilsinki kendi yandaslarina arka cikabilsinler fto himmet bekliyor pkk himmet bekliyor tasarruf adi altinda bunlarin karinlarini doyuracaklar ftonun duydugumuza gore himmeti azalmis sonra orayi kapatip kendi militanlarini yetistirecekleri baska bir yer acarlar istanbul il baskani kadin biz kendi guvenlik kuvvetimizi kuracagiz demisti herhalde kurmustur konstantia nin fethinde onlara lazim olacak secimden once belediyeler cok musruflik yapti yapiyor diyorlardi halbuki o yapilan mustuflik degildi ulkenin verdigi hizmetteki bereketi idi belediyelere muracaat ediliyor sehir ici ve sehir disi gezi olacak arac isteniyordu ve camiler geziliyordu bunuda ak partinin uzerine attilar halbuki en cok geziye giden chp belediyeleriydi genelde bayanlar grup olusturuyor gezi yapiyorlardi halbuki sehir icindede sehir disindada belli bir miktar para odeniyordu secimden once kuran mukabelesinde ak parti belediyeleri cok musruflik yapti deyince sahsen uzuldum bazi insanlar birden bire nasil donduler diye uzuldum cunku benim tanidiklarimin cogu chp belediyesinin oldugu semplerde otuyordu en cok gezide o belediyelerde oluyordu bu iftiralar yuzunden o arkadaslar nasilda gunaha girdi bizim ulkemizin insanlarinin en buyuk hatasi bir laf ortada donunce gercekmi yalanmi onu arastirmiyor hoop hucum diyor sonrada insanlar zarar goruyor bazi cinayetler bundan cikiyor iste su sunu dedi de git vur olmadimi boyle vakalar cook oldu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23