• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malezya kayıp uçaktan vazgeçmiyor

Yeniakit Publisher
2015-04-09 18:13:00 -
Malezya kayıp uçaktan vazgeçmiyor

Geçen yıl mart ayında Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken düşen ve 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile sırra kadem basan Malezya uçağının arama çalışmalarına devam edilecek.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 8 Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolan yolcu uçağının bulunması için yürütülen arama çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai, mecliste yaptığı konuşmada, MH370 sefer sayılı Malezya Havayolları uçağının bulunması için başlatılan arama çalışmalarının bir yıldan fazla süredir devam ettiğini, çalışmaların henüz bitirilmeyeceğini söyledi.

Arama için Malezya'nın şu ana kadar 22 milyon dolar harcadığını kaydeden Liow, Malezya, Çin ve Avustralya hükümetleri tarafından yürütülen arama çalışmalarının sona erdirilmesi için verilecek kararın, bu üç hükümet tarafından onaylanarak ortak bir şekilde alınması gerektiğini söyledi.

Liow, arama kurtarma operasyonuna 65 helikopter, 95 gemi ve 25 ülkeden uzmanların katıldığını belirtti.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçak ile irtibat 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur'dan havalandıktan bir saat sonra kesilmişti. Önce Güney Çin Denizi'nde aranan uçağın izine rastlanmamıştı.

Dört ay kesintiye uğrayan arama çalışmaları daha gelişmiş deniz radarıyla ekim ayında Hint Okyanusu'nda yeniden başlatılmıştı. Uydu verilerinden yola çıkan yetkililer, uçağın rotasından çıktığına ve Hint Okyanusu'nun güney ucunda düştüğüne inanıyor.

(AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23