• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

M. Kemal ile İsmet'in bulunduğu Filistin cephesi nasıl çökertildi? Merhum Kadir Mısıroğlu, ifşaatları yıllar önce açıklamış!

Yeniakit Publisher
2022-11-04 22:26:00 -

Resmi tarihin tek ağızdan verilmesi nedeniyle gerçeklerin gizli kaldığı son dönem hala tartışma konusu olmaya devam ediyor. Merhum Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu, Filistin cephesindeki çöküşle ilgili 2014 yılında yaptığı açıklama dikkat çekiyor.

 yeniakit.com.tr 

Yakın tarihteki karanlıkta kalan bilgiler, merak konusu olmaya devam ediyor.

2014 yılındaki video kaydında, Merhum Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu, "Filistin cephesinin çökmesi ile ilgili mâlumat verir misiniz?" sorusuna çarpıcı bilgiler veriyor. 

M. Kemal'in başındaki 7. Ordu hızla geri çekildi

3 bin 886 şehidin verildiği Suriye-Filistin cephesinde 65 bin askerin esir alındığı ve 361 topun elden çıktığını aktaran Kadir Mısıroğlu, "4'üncü, 7'inci ve 8'inci ordular adıyla 3 ordu vardı. Yıldırım Ordular, adını taşıyordu. Mütareke tarihinden 1 ay evvel, Eylül ortalarında, 7. Ordu ani surette geri çekildi. Ve İngilizler onun açtığı gedikten girerek 4. ve 8. Ordu'yu imha ettiler." açıklamasında bulundu.

Cepheden kaçan İsmet İnönü tellallarla arandı

Mısıroğlu, Filistin cephesinde 4. Ordu'da bir kolorduda kumandan olan İsmet İnönü'nün kaçtığı ve tellallarla aratıldığını da aktardı. 

Kaynak verdi

5816 sayılı kanunun gerçekleri gizlediğini de vurgulayan Kadir Mısıroğlu, yayınlanan ifşaatları açıkladı. 

Kadir Mısıroğlu, Bulgaristan'da Arif Oruç'un yayınladığı Yarın isimli dergisindeki ifşaatı ve Filistin cephesinde bulunan bir subayın Büyük Doğu Dergisi'ne verdiği itirafları kaynak gösterdi. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

ismetin ne subayı olduğu ne gibi işler yaptığı hep meçhuldü... büyük bir ihtimalle vatansever falan değildi... ama malesef yakın tarihimiz hala saklanıyor. kanunla falan korunuyor. ne menem işse... hani kuzey kore olsak anladık da.. anlı şanlı demokrasimiz falan var haaa...

Zırt.

 yahu bunun neresi belge..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23