• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Liderimiz Esed’ diyen Moskova Büyükelçisi: Sorunu tüm dünya çözmeli

Yeniakit Publisher
2020-03-12 14:44:00 - 2020-03-12 14:46:46
‘Liderimiz Esed’ diyen Moskova Büyükelçisi: Sorunu tüm dünya çözmeli

‘Liderimiz Esed’ diyen ve kanlı saldırıları görmezden gelen Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, Rusya ile Türkiye arasındaki Soçi Mutabakatı'na yapılan ve askeri faaliyetlerin durdurulmasını öngören ek protokolün Suriye'deki durumu olumlu hale getireceğini belirtti. Haddad, sığınmacı sorununun tüm dünya tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi.

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, 5 Mart'ta Moskova'da Rusya ile Türkiye arasındaki Soçi Mutabakatı'na yapılan ve askeri faaliyetlerin durdurulmasını öngören ek protokolün Suriye'deki durumu olumlu yönde etkileyebileceğini ifade etti.

Rus devlet televizyonu Rossiya 24'e demeç veren Haddad, "Suriyeliler olarak, Rusya ile Türkiye arasındaki bu protokolün Suriye'deki duruma, ülke halkına olumlu etki edebileceğini düşünüyoruz. Liderimiz Beşar Esad da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le protokol imzalandıktan hemen sonra yaptığı telefon görüşmesinde bunu dile getirdi" dedi.

'Sığınmacı sorunu tüm dünya tarafından çözülmeli'

‘Türkiye'nin sığınmacı sorununu başka ülkelere karşı koz olarak kullanmamalı’ diyerek tepkileri üzerine çeken Haddad, "Gerçekten de şu an bir sığınmacı sorunu mevcut. Bugün sığınmacılar farklı ülkelerde bulunuyor ancak onlara birçok kez evlerine ve köylerine dönme çağrısı yaptık. Bu arada diğer ülkeler, Türkiye'nin AB'ye yaptığı gibi, sığınmacı sorununu başka ülkelere karşı koz olarak kullanmamalı. Türkler, sığınmacılara yardım konusunda bize ve Avrupa'ya her zaman baskı yapacak" ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun terörle mücadelede Suriye halkını anlaması ve Suriye'ye destek vermesi gerektiğini kaydeden Haddad, Rusya, İran, Çin ve diğer ülkelere destekleri için teşekkür etti.

'ABD petrolümüzü çalıyor'

Haddad'ın değindiği bir diğer konu ABD'nin Suriye'deki varlığı oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki tüm petrol yataklarını kontrol ettiğini ve oralardaki petrolü çaldığını belirten Haddad, yatakların ABD işgalinden kurtarılmasının ülke ekonomisinin canlanmasını sağlayacağının altını çizdi.

Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe" target="_blank">
Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe
Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe

Dünya

Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23