• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kudüs Filistin’indir

Yeniakit Publisher
2018-05-19 11:50:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kudüs Filistin’indir

Yenikapı tarihi bir ana şahitlik etti. Siyonist İsrail’in büyük şeytan ABD ile Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı telin etmek için milyonlar buluştu. Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunun haykırıldığı mitingde İsrail’e meydan okuyan Erdoğan, “Ne yaparlarsa yapsınlar, galip olan Allah’tır” dedi.

Terör devleti İsrail ve dünyanın baş belası ABD’nin, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ü işgal girişimine karşı direnen Filistinlileri katletmesine en sert tepki Türkiye’den geldi. Gönüllerinde Kudüs sevdası olan milyonlar dün İstanbul Yenikapı Miting alanını hınca hınç doldurdu. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli, BBP Lideri Mustafa Destici ve Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah katıldı. Türkiye’nin önde gelen STK’ların temsilcilerinin de katılım gösterdiği büyük buluşmada milyonlar Kudüs’ün sahipsiz olmadığını haykırdı. 

İSRAİL’İN ANLADIĞI DİL ‘GÜÇ’TÜR

Dev mitingde milyonlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in güçten anladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dil, güçtür güç. Şayet tüm dünya, tüm Müslümanlar bir olup bu zulmün karşısına dikilirse, inanın bana sırtını dayadığı lobilerin desteği tek başına İsrail’in pervasızlıklarını sürdürmesine yeterli olmaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yaparlarsa yapsınlar, galip olan Allah’tır. İstediğin kadar elinde nükleer silah olsun, aslolan Rabbim’in silahıdır. Biz bununla bu yolda yürüyoruz. Onlar hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar en büyük tuzak Allah’ın tuzağıdır” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: ABD ZULME ORTAK OLDU

Zulme Lanet Kudüs’e Destek Mitingi’nde konuşan Başbakan Yıldırım, İsrail’e arka çıkan ABD’ye tepki gösterdi. Yıldırım, “Meşru ve barışçı gösteri yapan savunmasız çocukların, kadınların, gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar. Bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD yönetimi ve Başkanı da aynı şekilde bu zulme ortak olmuştur” diye konuştu.

BAHÇELİ: ALAYINA YAZIKLAR OLSUN

Kudüs sevdalılarına seslenen ve “Kudüs İslam’ındır” diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli de, İslam dünyasının suskunluğuna tepki gösterdi. Bahçeli, “Hani Riyad? Hangi delikte Abu Dabi? Nereye kayboldu Kahire? Malum o İslam ülkeleri kaçak güreşiyor, Kudüs’ü anmadan Filistin davasına temas etmeden İsrail ve ABD’yi ağızlarına almadan cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun. Alayına yuh olsun” dedi.

İİT’DEN FİLİSTİN'E DESTEK

ABD’nin Kudüs’e büyükelçiliğini taşıması ve İsrail’in Gazze’deki katliamı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile dün toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’nden Filistin’e tam destek geldi. 

KATLİAMA LENET

Sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer aldı:

• İsrail’in Gazze’deki suç eylemini güçlü ifadelerle kınıyoruz. İsrail, ABD’nin desteği ile vahşi bir suç işledi.
• ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşıması statüyü değiştirmez.
• Bu saldırganlık cezalandırılmalı. BM sorumluluğunu yerine getirmeli.
• ABD’yi takip eden ülkeler suç ortaklığı yapmış olur.
• ABD’yi takip eden ülkelere karşı, siyasi ve ekonomik adımlar atılmalı.
• ABD’yi takip eden ülke, şirket ve bireylere kısıtlama gelmeli.
• Filistinliler için uluslararası koruma gücü yerleştirilmeli.
• BM kurumları, uluslararası soruşturma komitesi kurmalı.
• İİT uzmanlar komitesi kurulmalı, katliam soruşturulmalı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23