• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kremalı Revani

Yeniakit Publisher
2021-10-07 14:46:00 - 2021-10-07 16:14:47
Kremalı Revani

Evde çok hafif ve kısa sürede yapabileceğiniz ve damaklarınızı şenlendirebileceğiniz enfes bir tatlıya hazır mısınız? İşte Nefis Kremalı Revani için malzeme listesi:

Evde çok hafif ve kısa sürede yapabileceğiniz ve damaklarınızı şenlendirebileceğiniz enfes bir tatlıya hazır mısınız?

İşte Nefis Kremalı Revani için malzeme listesi:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Arzuya göre 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un 

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 7-8 damla limon suyu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket 200 ml. sıvı krema

Hazırlanışı:
Önce şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri iyice karıştırıp kaynatıyoruz. 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra 7-8 damla limon suyu sıkıp ocağı kapatıyoruz.

Çırpma kabında yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sıvı yağ, yoğurt ve portakal veya limon kabuğu rendesini ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Kuru malzemeleri de koyup biraz daha çırptıktan sonra yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca çatalla delikler açıp şerbeti döküyoruz. Tatlı şerbeti çekerken üzerinin kremasını hazırlıyoruz. Kreması için sıvı krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri çırpıcıyla devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince bir iki dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz. Sıvı krema ve vanilyayı koyup mikser veya çırpıcıyla iyice çırpıp, sıcakken şerbeti çeken tatlının üzerine döküyoruz. Tatlı oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirip öyle servis ediyoruz. Üzerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23