• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Koronavirüs bu şekilde bitemez’ diyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli detayı ilk kez paylaştı

Yeniakit Publisher
2020-06-03 14:27:00 - 2020-06-03 14:34:46
‘Koronavirüs bu şekilde bitemez’ diyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli detayı ilk kez paylaştı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünyayı etkisi altına koronavirüsün toplumsal bağışıklık ile sona ermesinin mevcut şartlarda mümkün olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplumsal bağışıklıkla bitmesinin mümkün olmadığını belirtti. Ceyhan, "Virüs maalesef birçok kızamık, su çiçeği virüsü gibi yüksek oranda bağışıklık uyarıcı bir virüs değil. Geriye iki tane olasılık kalıyor salgının bitmesi için; biri aşı, diğeri virüsün mutasyona uğraması" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyriyle ilgili olarak NTV yayınında açıklamalarda bulundu.

"Toplumsal bağışıklıkla bu salgının bitmesi mümkün değil" diyen Ceyhan, şöyle devam etti:

"Testte pozitif buldukları hasta sayısının 10 katı kadar yaklaşık kişi bağışık hale gelir. Salgının sonuna kadar 200 bin vaka görürsek biz, o zaman da yaklaşık 2 milyon kişi, ki bu da Türkiye nüfusunun yüzde 2.5'u anlamına gelir. Yüzde 2.5 insan bağışık hale gelecektir. Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'da görüldü. İstanbul'da şu an yaklaşık yüzde 6'sı kadar insan bağışık hale gelmiş diye düşünebiliriz.

'Salgının bitmesi için iki olasılık var'

İstanbul'un bu şartta 6 defa darbe yaşaması lazım ki, toplumun yarısı bağışık hale gelebilsin. Virüs maalesef birçok kızamık, su çiçeği virüsü gibi yüksek oranda bağışıklık uyarıcı bir virüs değil. Geriye iki tane olasılık kalıyor salgının bitmesi için; biri aşı, diğeri virüsün mutasyona uğraması."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dürüst

SYN.Hocam: BASKILI SIKI İZOLASYON TEDBİRLERİ İLE ZATEN TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK SAĞLANAMAZ Kİ.

mahoaga

Aşı da aşı...Aşı da aşı..... Big-Pharma(İlaç firmaları)yla bir bağlantı mı var acep demeden de edemiyor insan...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23