• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronadan daha hızlı yayılıyor! Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı uyardı

Yeniakit Publisher
2022-01-04 07:16:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Koronadan daha hızlı yayılıyor! Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı uyardı

Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, soğukların artmasıyla birlikte grip vakalarının korona vakalarını geçtiğini belirterek şu ana kadar ulaşılmadık acil başvuruları sayısına ulaşıldığını söyledi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Kovid-19 ile birlikte pik yapan grip vakaları nedeniyle hastanelerden taşan kuyruklarla karşı karşıya olduklarını söyledi. Cander, önceki gün acil servise 4 bin 500’e yakın kişinin başvurduğunu aktardı.

Kovid-19 tedbirlerini hatırlatan Cander, “Yaklaşık 2 yıldır bu derece yoğun bir grip dalgasıyla karşı karşıya kalmamıştık. Çünkü insanlar ciddi şekilde izole olmuştu, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine gerçekten riayet ediliyordu. Okullar kapalıydı. Şimdi ise hayat normal akışında ilerliyor. Hastanelerde hem Kovid-19 hem de İnfluenza vakalarıyla karşı karşıyayız. Şu ana kadar ulaşılmadık acil başvurularına ulaşmış durumdayız.” diye konuştu.

Prof. Cander sözlerini şöyle sürdürdü:

Aşılamayla birlikte maske kullanımı gevşemiş olabilir. Ancak burada önemli nokta, son iki yılda bu ayları hep kısıtlamayla geçirdik. Okullar kapalıydı, üniversiteler kapalıydı, maçlar, konserler yoktu. Her şey kısıtlama tedbirleri dahilindeydi. Şimdi ise normal bir akış var. Dolayısıyla grip kendi pik yapma mevsiminde yükselişte.

Grip vakalarının Kovid-19 ile aynı belirtileri taşıdığına işaret eden Prof. Cander, “Dolayısıyla vatandaşlar ‘Virüse mi yakalandım’ endişesiyle hastaneye koşuyor. Semptomlara bakıldığında önceki dönemde PCR testleri pozitif gelirken şu an aynı belirtiler var ama testler negatif. Yani grip vakaları, Kovid-19’dan daha fazla.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Başar Cander, iki yıllık mücadelenin verdiği yorgunluğa işaret ederek hastane yöneticilerinin oluşabilecek yoğunluğa karşı önlem almadığını kaydetti. Cander, “İnsanlar ilk önce kayıt kuyruğunda bekliyor, sonra muayene oluyor. Kovid şüphesiyle yeniden kuyruğa girip son olarak da PCR kuyruğuna giriyor. Bu süreci farklı bir model geliştirerek atlatmamız gerekiyor.” dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Korkudan

Grip olan Corona zannediyor ve acillere koşuyor...

halil [email protected]

Dünya için en büyük tehlike 8 milyar insan.Ama bunu virülerle değilde nüfus planlamasıyla yapması gerek dünyanın.3 milyarlık bir dünyada ne trafik yoğunluğu,ne hava kirliliği,ne işsizlik,ne gıda nede su sorunu olur.Dünyanın her tarafı apartmanlarla talan ediliyor,bu işin sonu hiçte hayra alamet gözükmüyor.Ne demiş HZ.MUHAMMED S.A.S yüksek binaların çoğalması kıyamet alametleridir diye.Bu alamette gerçekleşti işte.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23