• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Kooperatifçilik bir seçenek değil mecburiyet”

Yeniakit Publisher
2019-07-10 12:00:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
"Kooperatifçilik bir seçenek değil mecburiyet"

Uluslararası Kooperatifler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, yerli tarımdaki sıkıntıların kooperatifçilik sistemiyle aşılabileceğini belirtti.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, günümüzde Türk tarımında karşılaşılan sorunların kooperatifçilik sistemiyle aşılmasının mümkün olduğunu ifade etti. Uluslararası Kooperatifler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Konuk, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Makas açıklığının daraltılması

Kooperatifçilik sektörün işletme ölçeğinden kaynaklı sorunlarının aşılmasının başkaca pratik bir yolu olmaması başta olmak üzere planlı üretim, sektörde yenilenme (teknolojik yenilenme, sermaye biriktirme, toprak analizi vb.) ihtiyacının karşılanabilmesi, ürün üzerinden oluşan katma değerin hakça bölüşülebilmesi, tarla ve market makas açıklığının daraltılabilmesi gibi daha da uzatılabilecek ülkemize has meselelerin çözülebilmesi için bir seçenek değil mecburiyet. Tarımsal üretim aslında bedensel efor gerektiren kısmı hariç basit bir iş. İşin zor kısmı, basit işi karmaşık hale getiren süreç üretim planlaması, finansman, pazarlama ve ürün üzerinden oluşan katma değerin bölüşümü ile ilgili hususlar.

‘Yeterince etkin değiller’

İstatistiklere bakınca kooperatif ve üye sayısında Türkiye’nin çarpıcı rakamlara sahip olduğunu vurgulayan Konuk, buna karşın pazarlamada, girdi temelinde, sanayileşmede ve markalaşmada kooperatiflerin aynı şekilde etkin olamadıklarının altını çizdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23