• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'nun veli toplantısı

Yeniakit Publisher
2015-02-12 17:59:00 -
Kılıçdaroğlu'nun veli toplantısı

CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin farklı illerinden gelen veliler ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geleceği Birlikte Kuruyoruz Öğrenci Velileriyle Buluşma" toplantısında okul aile birliklerinde yöneticilik yapan Türkiye’nin farklı illerinden gelen velileri dinledi.

JW Marriott Otel’de basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" toplantılarının 8.sini yaptıklarını belirtti.

ÇİFTE İKİLİ ÖĞRETİM VAR


Toplantıda dile getirilen sorunlara değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

"Dile getirilen en temel sorunlardan birisi 21. yüzyıldayız, Ankara’dayız. Başkent’te bile çifte ikili öğretim var. Oysa dersliklerin arttırılması, yeterli sayıda öğrencilerin 30-35, 20-25 kişilik sınıflarda çocukların iyi eğitim alması. 40-45-50 kişilik dersliklerin olduğu ifade edildi. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiği veliler tarafından dile getirildi. Ayrıca çocukları meslek lisesinde okuyan veliler, çocuklarının yeterli stajı alamadıklarını, alan bulamadıklarını dile getirdiler. Bu sorunun da çözülmesi gerektiği ifade edildi. Hemen hemen bütün veliler, okul aile birliğinde görev alan bütün velilerin ortak dile getirdikleri bir sorun var. Okullarımızın temizlik ve güvenlik görevlisini biz tutuyoruz. Temizlik için firmalarla anlaşıyoruz, okullarımızın temizliğini biz yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceği açısından onların güvenliklerini korumak için de güvenlik elemanını da biz tutuyoruz. Oysa ‘çocuklara gelecek hazırlayacak olan devletin, sosyal devletin temel görevlerinden birisi, çocukların geleceğini ve okulun temizliğini sağlamaktır’ dediler.

KİTAPLARIN YETERLİ BİLGİYLE DOLDURULMASI

Özellikle ergenlik çağındaki çocukların, gelir düzeyi farklı olan çocukların giydikleri ayakkabılar, elbiselerin farklı sorunlara yol açtığını, bu sorunların giderilmesi için de okul aile birliklerinin yöneticileri olarak zorlandıklarını ifade ettiler. Hatta bir arkadaşımız ‘Ben eğitimde serbest kıyafeti savunuyorum ama bu tabloyu gördükten sonra biz zorunlu olarak o çocukların kıyafetlerini de değiştirmek zorunda kaldık ve bütün masrafları biz üstlendik’ diye bir açıklama yapma gereği duydu. Bir diğer temel sorun okullarda kitaplar bedava dağıtılıyor. Bütün veliler bundan son derece mutlu ama mutsuz oldukları ve dile getirdikleri temel bir konu var. Ücretsiz dağıtılan kitapların yetersizliği. Bilgi olarak yetersizliği. Bilgi olarak bu kitaplar yetersiz olduğu için mecburen çocuklara yardımcı kaynaklar, kitaplar almak zorunda kalıyoruz. Öğretmenler bunları tavsiye ediyorlar. Pedagojik olarak bu kitapların yeterli bilgiyle doldurulması ve çocuklara o şekliyle dağıtılması, ücretsiz dağıtılması talep olarak dile getirildi.

BÜTÜN ÇOCUKLARIN KAZA SİGORTASI OLMALI

Bütün çocukların kaza sigortasının olması gerektiğini veliler özenle altını çizdiler” diyen Kılıçdaroğlu, “Bütün çocuklarımız bizim çocuklarımızdır. O çocukların kaza sigortası olması lazım. Sigorta primlerinin de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanması gerekiyor diyorlar veliler. Ortak dile getirilen sorunlardan birisi, eğitim sistemi çok değişiyor. Bu kadar sık değişen eğitim sistemini ne biz takip edebiliyoruz ne de çocuklarımız takip edebiliyor. Eğitim sisteminin kalıcı, tutarlı ve istikrarlı olması lazım. Çocuklarımıza iyi bir eğitim verilmesi lazım ama her gelen bakana göre eğitim sistemi sil baştan yeniden değişiyor. Dolayısıyla çocuklar eğitim sistemine uyum sağlamakta zorlanıyorlar diye bir şikayet dile getirildi."

BİN KİŞİYE BİR REHBER ÖĞRETMEN DÜŞÜYOR

Bir başka önemli konunun ise devlet okullarında pek çok eksiklik olduğu ve çocukların özel okullara özendirildiği konusu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, okul aile birliği yöneticilerinin çocuklarını devlet okullarında iyi koşullarda ve iyi öğretmenlerle eğitmek istediklerini ifade etti.


Öğretmen eksikliğinden çok sayıda şikayet olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “İstanbul Bağcılar’dan tipik örnek verildi. Bin kişiye bir rehber öğretmen düşüyor. Bu rehber öğretmen hangi öğrencinin, hangi sorunlarıyla ilgilenecek. Dolayısıyla bu konuda yeterli öğretmenin atanması velilerimizin ortak talebi olarak gündemde duruyor” şeklinde konuştu.

Mardin’den gelen bir okul aile birliği yöneticisi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, yöneticinin iki haftada bir öğretmen değiştiğini ve 6-7 yaşındaki çocuklarla 16-17 yaşındaki çocukların aynı bahçeyi paylaştığını ve bunun sakıncalarına dikkat çekildiğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23