Kılıçdaroğlu Cemaat'i de sattı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Yerel seçimi değerlendiren CHP'de kurmaylar, Gülen Cemaati ile kurulan ittifaka yönelik rahatsızlıklarını dile getirirken Kemal Kılıçdaroğlu ise "Öyle bir şey yok" diyerek seçim öncesi görüştüğünü itiraf ettiği Cemaat'i zor durumda kalınca satmış oldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) Toplantısı'nda "CHP yerel seçimler sürecinde Cemaat'le işbirliği yaptı algısı oluştu" eleştirileriyle karşılaştı.
"CEMAAT'LE HİÇBİR ANLAŞMAMIZ YOK"
Kılıçdaroğlu, "Genel Başkan olarak söylüyorum, Cemaat ile hiçbir özel görüşmemiz olmadı, hiçbir özel anlaşma da yapmadık. 17 Aralık sürecinin ardından Cemaat'in yayın organları söylediklerimizi daha öncekinin aksine büyüttü. Bu algının nedeni de budur. Ancak biz de neden bizim dediklerimizi yazıyorsunuz demedik. Bize oy verenlere de neden bize oy verdiniz, neden destek oldunuz demedik. Biri oy vereceğim derse verme mi diyelim?" ifadelerini kullanarak seçimlerde hiçbir etkisi olmadığı görülen Pensilvanya'yı yarı yolda bırakmış oldu.