• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kendini Mesih ilan eden Hasan Mezarcı ipin ucunu kaçırdı! 'Yüzlerce şahidim var'

Yeniakit Publisher
2019-12-02 19:54:00 -
Kendini Mesih ilan eden Hasan Mezarcı ipin ucunu kaçırdı! 'Yüzlerce şahidim var'

Kendini "mesih" ilan ederek siyasetten uzaklaşan eski Refah Partisi'nin Milletvekili Hasan Mezarcı, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu.

28 Şubat'ta cezaevindeki işkencelerin ardından değişime uğrayan eski Refah Partili Hasan Mezarcı, Twitter hesabından dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Hasan Mezarcı, Odatv'nin 'Ben mesihim diyen Hasan Mezarcı'nın macerası nasıl başladı' başlıklı haberini alıntılayarak, "Oda tv Hamîm şifresinin anlamıyla ilgili tivitlerimi, Evrenesoğlu çağrışımı ile çarpıtıp haber yapmış. Allahın Mesih olduğumu ümrede değil, 1997 de cezaevinde bildirdiğini Müjde kitabında açıkladım. Allah'ın bildimesiyle Mesih olduğumu gören, bilen yüzlerce şahidim var! Gerçek bu" dedi.

Mezarcı açıklamalarına şöyle devam etti: Twitlerimde Hâmîm ayetiyle ilgili rüyamı ve 1999’da ümrede Hâmim ayetinin anlamının bana bildirildiğini paylaştım. Yüce Allah Mesih olduğumu ümrede değil,1997’de Metris’te bildirdi.

Hasan Mezarcı kimdir?

11 Mayıs 1954 Düzce doğumlu olan Hasan Mezarcı, muhafazakâr görüşleriyle tanınan Türkiyeli siyasetçi ve din adamıydı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hafız oldu, İmam Hatip'e gitti

İlkokuldan sonra Düzce Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlığını yaptı ve İmam-Hatip Okulu'na girdi. İmam-Hatip'i bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. İlahiyat okurken medrese tahsili de aldı. Alanında uzman ilim adamlarından dersler alan Mezarcı, Arapça, tefsir, hadis ve kelam gibi ilimler öğrendi.

Akyazı Müftüsü oldu

Daha küçüklüğünde dedesinin okuduğu Ahmediye ve Muhammediye gibi İslam klasiklerine büyük ilgi duyan Hasan Mezarcı, "Osmanlı'ya, tarihe alakamız, resmi tarihin zıddı olan fikirlere alışkanlığımız aileden geliyor" diyor. Öğrencilik yıllarında müezzinlik ve imamlık ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tarım Bakanlığı'nda memurluk yaptı. Müftülüğe Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde başladı. Daha sonra askerlik hizmetini tamamladı. Yedek Subaylığı sıkıyönetim dönemindeydi. Adana 6. Kolordu Komutanlığı'nda Basın ve Halkla İlişkiler subayı olarak görev aldı. Askerlikten sonra Sakarya'nın Akyazı ilçesine müftü olarak atandı. Daha sonra da İstanbul'un Ümraniye ilçesinde tayin edildi. Akyazı'da 5, Ümraniye'de ise 3,5 yıl görev yaptı. Dokuz yılı müftü olmak üzere devlet memurluğundaki hizmeti 15 yılı aştı.

Refah Partisi'nden vekil oldu

Müftülük yaptığı bölge İstanbul'dan Refah Partisi tarafından aday gösterilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Evli ve altı çocuk babası olan Hasan Mezarcı yakın tarihle ilgili tartışmalı konuları gündeme getirmesiyle dikkatleri çekti ve bu sebeple partisinden ihraç edildi. Daha sonra hapis cezasına çarptırıldı.

Ne olduysa hapishanede oldu

Hasan Mezarcı'nın hapishane süreciyle başlayarak bir içine kapanma ve yalnızlaşma sürecine girdiği gözlendi. Ceza evindeyken psikolojik ve biyokimyasal işkenceye maruz kalarak akıl sağlığını yitirdiği iddia edildi.

Bu işkencenin 1992 yılında yayınlanan Dünya Af Örgütü raporuna göre İnsanın zihni yetilerini bozmayı, yok etmeyi, değiştirmeyi hedefleyen sorgulama prosedürü ahlâki suçtur. Fiziksel işkence sınıflandırması kadar insanlık dışıdır” düşüncesi çerçevesine girdiği iddia edilmesine rağmen yeterli kanıt bulunmaması sebebiyle iddia olmaktan ileriye gidememiştir.

Hapis cezasının bitiminden sonra gittiği Almanya'da kendisinin İsa - Mesih olduğunu ortaya attı.

Havarileri(şahitleri) olduğunu iddia ettiği cemaati ile faaliyetlerine internetten yayın yaptığı site vasıtası ile de devam etmektedir. Çeşitli e-kitaplar yayınlanmaktadır.

Kavgamın Perde Arkası adlı 1996 yılında yazdığı bir kitabı vardır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AYH8N ERG8N8Z EWET

Model numarası: mezarcı yaşadıgı yer: hayal alemi,güç ve tutku aklını devirip,devşirdiği yer: metris cezaevi. TEMENNİ: Allah selamet versin

Kamil

Huhuhuhuhaa
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23