• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katar'ın içişlerine karıştılar! Açıklama geldi

Yeniakit Publisher
2020-05-19 17:21:00 - 2020-05-19 17:26:42
Katar'ın içişlerine karıştılar! Açıklama geldi

Katar'da bir hapishanede görülen koronavirüs vakaları sonrası Dünya Sağlık Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü Doha'yı suçlayıcı açıklamalar yaptı. Yaşanan gelişmelerin ardından Katar'dan açıklama yapıldı.

Katar, başkent Doha’daki Merkez Cezaevi’nde toplam 12 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıklarken, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) diğer tutukluların hastalığa yakalanma riski konusunda uyardı.

Katar hükümeti, Merkez Cezaevi’nde 12 koronavirüs vakası tespit edildiğini ve söz konusu kişilerin hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

HRW tarafından yapılan açıklamada ise Doha’da kötü koşullar altında cezaevinde bulunan 6 yabancı tutuklu ile görüşüldüğü bildirerek, koronavirüsün diğer tutuklular arasında yayılma riski konusunda uyardı.

Açıklamaya göre söz konusu tutuklular, cezaevi yetkililerinin tutukluların hali hazırda sınırlı olan temel tıbbi bakıma erişme haklarına ek kısıtlamalar getirdiğini iddia etti.

WHO Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Michael Page, Katar’ın yaşlılar ve şiddet içermeyen suçlar nedeniyle ceza alan tutukluların serbest bırakması ve geri kalanların ise tıbbi bakıma yeterli erişimlerinin sağlanması çağrısında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Katar HRW’nin iddialarını reddetti

Katar ise HRW’nin raporunun güvenilirliği teyit edilmeyen sınırlı görüşmelerin yanı sıra temelsiz söylentiler ve spekülasyonlara dayandığını vurgulayarak iddiaları reddetti.

Hükümetin açıklamasında, koronavirüs tespit edilen kişilerin diğerlerinden hızla izole edilerek, küresel düzeyde sağlık hizmeti veren bir özel hastaneye nakledildiğini bildirdi.

Katar’da geçtiğimiz Nisan ayında koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 500’den fazla tutukluya af kararı çıkarılmıştı.

2.78 milyon kişinin yaşadığı Katar’da şu ana kadar 34 bin vaka kaydedilirken, 15 can kaybı yaşandı.

Maske takma zorunluluğunu en sert uygulayan ülkelerden bir olan Katar, halka açık yerlerde maske takılmaması durumunda üç yıla kadar hapis ve 55 bin dolara ulaşan para cezalarını yürürlüğe koydu. (Şarkul-Avsat)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hamza bey

Bu aciz dunya saglik orgutu dunyada cok iyi isler yaptida simdi sira Katari duzeltmeyemi geldi. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23