• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kasede yemek yemek beyni etkiliyor

Yeniakit Publisher
2016-02-29 11:39:00 -
Kasede yemek yemek beyni etkiliyor

Yapılana araştırmalara göre kasede yenilen yemeğin tadı hiçbir şeyde yok.İnsanlar kasede yedikleri yemeği,tabakta yediğine oranla daha leziz buluyor.

Londra’dan Kaliforniya’ya restoranları kasıp kavuran yeni bir eğilim var: Kâsede yemek modası.

Deneyenler yemeğin kâsede çok daha lezzetli olduğunu iddia ediyor.
Peki, bunun bilimsel bir açıklaması var mı?
New York Post’ta çıkan bir habere göre, aynı yemeği tabakta yiyenler, kâsede yedikleri kadar tat alamıyorlar.
Sağlıklı yemek ve salataların kâsede çok daha lezzetli olduğunu ileri sürenler çok.

Tadı etkileyen faktörler

İşin püf noktası, çeşitli duyusal uyarıcıların tat algımızı nasıl etkilediği ve yemekten sonra kendimizi ne kadar tok hissettiğimizle ilgili.

Kâsede yemek

Yemek yerken kâse elde tutuluyorsa, kabın ağırlığının artırılması, yemekten tatmin hissinin de artmasına, hatta yemeğin tadının daha yoğun alınmasına neden olabiliyor.
“Ayrıca kâse ılıksa etrafınızdaki insanların da daha sıcak olduğunu düşünürsünüz” diyor Spence. “Hatta daha fazla para ödemeye razı olabilirsiniz.”
Spence, yaptığı deneylerde, tabağın kenar genişliğinin tabaktaki yemek miktarı algısını etkileyip etkilemediğini de araştırdı. Tabağın büyüklüğü arttıkça aynı miktar yemeğin daha küçük porsiyon gibi algılandığı görüldü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23