Karamuk bitkisini nasıl tüketmeliyiz? Karamuk kökleri ve gövde kabukları kurutulduktan sonra çay olarak içilebildiği meyveleri de taze ya da kurutularak tüketilebilir. •Meyvelerinden tatlı, şurup ve hoşaf yapılabilmektedir. • Yaprakları tat versin diye çorba ve bulgur pilavına ilave edilir. • Bir litre kaynar suyun içine 20 gram kök ve kabuk karışımı eklenerek 10-15 dakika kadar demlenmesi beklenir. Süzüldükten sonra günde 3 defa birer bardak içilir. • 4 bardak kaynar suyun içine 20 gram yaprak ilave edilir. Birkaç dakika kaynamaya bırakılır. Günde 3 defa birer çorba kaşığı kadar içilmesi önerilir. • 2 bardak suyun içine, 20 gram kabuk, kök, yaprak ya da meyve eklenerek haşlanır. Günde 3 defa birer bardak içilmesi önerilir. • Bir tatlı kaşığı kurumuş kabuğu bir bardak suya ilave edip, kaynayıncaya kadar ısıtılır. 10-15 dakika soğuması beklenir. Günde 3 kez birer bardak içilmesi önerilir.- Karamuk, baharatçılarda bulunabilir. Kalp, karaciğer için kıymetli, fakat aşırı tüketimi tehlikeli bir bitkidir, ölçülü kullanımına dikkat edilmelidir.