• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karadayı da hesap verecek

Yeniakit Publisher
2013-11-17 20:17:17 - 2013-11-18 07:16:01
Karadayı da hesap verecek

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye, iştirak suçundan yargılandığı davaya, bugün devam edilecek. Emekli Orgeneral Karadayı’nın avukatı Aras, “Savunmayı hazırlıyoruz, Karadayı, Kasım’ın son haftası duruşmalara gelerek savunmasını yapacak” dedi.

ANKARA - 28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak” suçundan yargılanmalarına, bugün, saat 10.00’da devam edilecek.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık savunmalarının alınmasına devam edilecek.
Duruşmalarda şimdiye kadar, emekli Orgeneral Çevik Bir, Çetin Doğan, Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, emekli Koramiral Altaç Atılan ve Aydan Erol, emekli Korgeneral Vural Avar, Köksal Karabay ve Tevfik Özkılıç, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Kenan Deniz, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Şevket Turan ve Ünal Akbulut, emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve Refik Zeytinci, emekli Albay Hüsnü Dağ, Ruşen Bozkurt ve Cengiz Çetinkaya savunma yaptı.

Bugünkü duruşmaya, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı katılamayacak.
Karadayı’nın avukatı Erol Aras, yaptığı açıklamada, müvekkilinin, kanser hastası olması nedeniyle radyoterapi gördüğünü, aldığı ilaçların ağır yan etkilerinin bulunduğunu söyledi.

Müvekkilinin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Aras, “Geçtiğimiz günlerde, müvekkilimin yanındaydım. Savunmayı hazırlıyoruz, Karadayı, Kasım’ın son haftası duruşmalara gelerek savunmasını yapacak” dedi.

“SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ İFADE VERMEYİ REDDETTİ”

Karadayı’nın, sesli ve görüntülü sistemle ifade vermeyi reddettiğini, bizzat mahkemede bulunmak istediğini aktaran Aras, şunları kaydetti: “Müvekkilim, kendisi ve arkadaşlarının asla bir darbe yaptığını düşünmüyor. Arkadaşlarını da hiçbir zaman darbe yapmakla itham etmedi. Mahkemede hazır bulunarak, bütün bu iddialara cevap vermek istiyor. Rahatsızlığı nedeniyle, savunması bitene, soruları yanıtlayana kadar bir, iki celse neyse duruşmalara katılacak. Daha sonra, duruşmalara ben devam edeceğim.”

MAHKEME 71 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul edip, tensip zaptını hazırladığı 14 Haziran 2013’ten bu yana 76 tutuklu sanıktan, 71’ini tahliye etti.

Bazı sanıklar için adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme, Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) faaliyet ve kuruluşuna ilişkin belgeler ile 28 Şubat’ın Milli Güvenlik Kurulu kararlarını ilgili yerlerden istedi.

Mahkeme, 8 Kasım’daki son duruşmada, Emekli  Orgeneral Orhan Yöney ve Şükrü Sarıışık, emekli Korgeneral Vural Avar, Köksal Karabay ve Tevfik Özkılıç, emekli Koramiral Altaç Atılan ve Aydan Erol, emekli Tümgeneral Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Şevket Turan ve Ünal Akbulut, emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci, emekli Albay Hüsnü Dağ, Ruşen Bozkurt ve Cengiz Çetinkaya’nın tahliyelerine karar vermişti.

Mahkeme, emekli Orgeneral Çevik Bir ve Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Kenan Deniz ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp’in tutukluluklarının devamını kararlaştırdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23