İBB Meclisine geçen hafta getirilen ve Başkan Kadir Topbaş'ın onayladığı "İETT otobüsüne binen kadın yolcuların gece 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi" uygulaması hayata geçti. Tüm hatlarda başlayan uygulamayla kadınların yolculukları daha güvenli hale geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisine geçtiğimiz günlerde getirilen “İETT ile yolculuk yapan kadın yolcuların 22.00'dan sonra durak haricinde istediği yerde inebilmesi” önerisi resmen hayata geçti. İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından değerlendirilen uygulama dün akşam İstanbul'daki tüm hatlarda uygulanmaya başladı.
GÜVENLİK ÖN PLANDA OLACAK
Uygulama kapsamında şoförler, kadın yolcuların taleplerine, trafik güvenliğini tehdit etmeyecek; yol, yolcu ve çevre güvenliğine yönelik herhangi bir risk oluşturmayacak en yakın noktada durarak indirdi. Yolcu Ceyda Ada yaptığı açıklamada, kadınlar için uygulamanın olumlu olduğunu söyledi. Ada, “En azından belli bir saatte evine yakın bir yerde hemen inip evine gitmesi iyi bir uygulama. Tenha yerler açısından güzel bir uygulama” dedi.
MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Uygulamanın güzel olduğuna dikkati çeken Nihal Özçapkın da, “Özellikle kadınlar için güvenlik açısından keyfi olmasa bile işimiz icabı dışarıda olduğumuzda şoförden rica ettiğimizde uygun yerde inmemiz iyi bir şey.” diye konuştu.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İETT uygulamadan olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayarak şunları bildirdi: “İETT'nin öncelikli hedefi; İstanbullulara sunulan toplu ulaşım hizmetinin kalitesini her gün bir basamak daha yukarı taşıyabilmektir” ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin, kadın yolcuların belirli bir saat diliminden sonra araçların güzergahları üzerinde, istedikleri noktada iniş yapabilmelerini sağlayan ve varış noktalarına yürüme mesafesini kısaltacak önerisinin memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.