• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kadın teşhirciliği yapılan telefon reklamı yasaklandı

Yeniakit Publisher
2015-02-25 22:06:00 - 2015-02-25 22:40:08
Kadın teşhirciliği yapılan telefon reklamı yasaklandı

Reklamcılık alanında kullanılan kadın teşhirciliği Türkiye de dahil birçok ülkede hep tartışma konusu oldu. Bu konuda İngiltere radikal bir adım atarak 'dünyanın en ince telefonu' iddiasını kanıtlamaya çalışan markanın reklamını kadın teşhirciliği yapıldığı gerekçesiyle yasakladı.

'Dünyanın en ince telefonunu' ürettiklerini iddia eden 'Kazam Tornado' markasının reklam filmi İngiltere'de yasaklandı. İngiliz Reklam Standartları Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, telefon reklamının ciddi seviyede 'müstehcenlik' içerdiği ve bunun suç olduğu ifade edildi. Daha önce de bu tip içerikli reklamlara, etik olmaması nedeniyle yasak getiren kuruluş, markanın kadın istismarı yaptığını ve içerikle alakalı olmayan çekimlerde bulunduğunu söyledi. Otorite, özellikle bazı yakın çekimlerin tamamen amacından sapmış olduğuna dikkat çekti.

İngiltere'den veto yiyen marka, bir açıklama yaparak, iddiaların doğru olmadığını öne sürdü. Amaçlarının sadece telefonu tanıtmak olduğunu iddia eden Kazam Tornada 'kadın teşhirciliği' yapmadıklarını açıkladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23