• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kabak tatlısı tarifi- Cevizli ve tahinli nefis kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak tatlısı tarifi, kışın en çok aranan tarifler arasında neredeyse ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizde bal kabağı genellikle kabak tatlısı yapılarak tüketiliyor. Biz de bugün sizlere bal kabağı tatlısı tarifini vereceğiz. Kabak tatlısı nasıl yapılır, kabak tatlısı tarifi, Cevizli ve tahinli nefis kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte Kabak tatlısı tarifi

2019-11-15 23:26:00 - 2019-11-15 23:29:22
Kabak tatlısı tarifi- Cevizli ve tahinli nefis kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak tatlısı tarifi, kışın en çok aranan tarifler arasında neredeyse ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizde bal kabağı genellikle kabak tatlısı yapılarak tüketiliyor. Biz de bugün sizlere bal kabağı tatlısı tarifini vereceğiz. Kabak tatlısı nasıl yapılır, kabak tatlısı tarifi, Cevizli ve tahinli nefis kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı ne kadar sürede pişer?

Tencerenin ağzını kapatıp 1 saat kadar bekletin. Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker döküp yaklaşık 3 saat bekletirseniz şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesini sağlarsınız. Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmayabilir. Bu durumda su ilave ederek orta ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.

Kabak tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler: 4 kişilik

600 gr bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi veya kaymak
3-4 adet karanfil, dilerseniz kıvamlanması içi 2-3 damla limon suyu

Kabak tatlısının yapılışı:

Bal kabaklarınızın çekirdeklerini çıkartıp yeşil ve sert kısımlarını soyduktan sonra iki parmak kalınlığında dilimleyin. Kabak dilimlerinizi bol suda yıkamayı ihmal etmeyin. Daha sonra tencereye yerleştirin. Üzerine toz şeker ve karanfilleri serpin. Tencerenin ağzını kapatıp 1 saat kadar bekletin. Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker döküp yaklaşık 3 saat bekletirseniz şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesini sağlarsınız. Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmayabilir. Bu durumda su ilave ederek orta ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Suyunu tamamen çeken kabaklarınızı ılıklaştıktan sonra dikkatlice servis tabaklarına alın. Üzerlerine ince çekilmiş ceviz içlerini serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Dilerseniz kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23