• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzolasyon nedir? Evde izolasyon nasıl yapılır? Sosyal izolasyon nasıl olur?

Yeniakit Publisher
2020-04-09 19:25:00 -
İzolasyon nedir? Evde izolasyon nasıl yapılır? Sosyal izolasyon nasıl olur?

Son günlerin en popüler kelimelerinden biri izolasyon ne anlama gelmektedir? Peki milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren İzolasyon nedir, ne anlama geliyor? İşte hem bu soruların cevapları hem de sosyal ve evde izolasyon ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Son dönemlerde en çok araştırılan kavramlarda biri de izolasyon oldu. İzolasyona dair bilmeniz gereken her şey haberimizde...

SOSYAL İZOLASYON NEDİR?

Sosyal izolasyon, grip ve tüberküloz gibi havadan bulaşan hastalıkların yayılmasının önüne geçmek için kişinin kendini toplumdan kısmi veya tamamen uzaklaştırmasıdır. Sosyal izolasyonda okul, festival, toplu taşıma araçlarının, bankaların ve marketlerin kapanışları gibi uygulamalar yapılır.

EVDE İZOLASYON NASIL UYGULANIR ?

Kendini izole etmek İngiltere'deki kullanımı ile esas olarak evde kalmak ve egzersiz yapma dışında evden çıkmamak olarak tarif ediliyor. Okula, işe gitmiyor kamusal alanlara girmiyorsunuz. Kendini izole etmesi istenenlerin gıda ve diğer ihtiyaçları için alışverişe de mümkünse çıkmaması gerekiyor.. Bu ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayanların alışverişe çıkmaya mecbur kalırlarsa ev dışında her türlü sosyal teması minimuma indirmeye özen göstermeleri isteniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KİMLER KENİNİ İZOLA ETMELİ?

Covid-19 belirtileri gösteren herkesin kendini izole etmesi gerekiyor. Bu belirtiler 37.8'in üzerinde ateş, öksürük ve solunum güçlüğü olarak tarif ediliyor. Aynı zamanda bu belirtileri gösteren kişiyle aynı evi paylaşan herkesin de kendisini izole etmesi gerekli. Yalnız yaşıyorsanız, belirtilerin ortaya çıkışından itibaren 7 gün evde kalmalısınız. 5 Eğer siz veya birlikte yaşadığınız bir kişi bu belirtileri gösterirse, bütün hanenin 14 gün kendilerini izole ederek, belirtilerin gelişip gelişmediğini gözlemesi gerekiyor. Bu süre içinde evdekilerden biri daha hastalık belirtileri göstermeye başlarsa o zaman 7 gün daha izole olmaları gerekiyor. Daha sonra hastalanan her bir kişi için izolasyon süresi 7 gün daha uzuyor. Hastalık belirtilerini gösteren kişilerin iyi havalandırılmış bir odada kalıp evdeki diğer kişilerden uzak durmaları tavsiye ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafa

İZALASYON BİR MADDEYİ BAŞKA MADDEYLE KAPLAMA YÖNTEMİDİR. ÖRNEĞİN ÇEKOMASTİK, SIVISİLİKON,KÖPÜK,CAMYÜN,ELYAP GİBİ MALZEMELER İZALOSYONDA BAŞ ROLÜ OYNAR. ÖNEMLİ OLAN BURDA HANGİ İZALASYONU YAPACAĞINIZDIR. EYER HAVA BİLE SIZDIRMASIN DİYORSANIZ TAVSİYEM KENDİNDEN YAPIŞTIRICILI SIVI SİLİKONLARDIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23