İsrail ordusunun eski komutanlarından Gadi Şamni, Filistin topraklarını işgali hakkında yaptığı açıklamada, "Bizler işgalcilikte dünya şampiyonuyuz" diyerek ülkesini eleştirdi
İsrail basınında yer alan haberlere göre, Herzilya şehrinde bir konferansta konuşan eski Merkezi Komutanlık başkanı emekli tümgeneral Şamni, ülkesinin Filistin topraklarını işgal etmesini eleştirdi.
Şamni, "Bizler işgalcilikte dünya şampiyonuyuz! Ben de Merkezi Komutanlık başkanı olarak işgalin bir generaliydim. İşgalciliği bir sanat seviyesine yükselttik. Şimdi soruyorum, İstediğimiz bu mu? Ordunun (Batı Şeria'daki) 2 buçuk milyon sivili kontrol etmekle meşgul olması, onu gerçek tehditlere karşı hazırlanmaktan da alı koyuyor. Etik değerleri ve kapasitesi bitkin duruma düşmüş olan ordu, politikacıların önünde yumruklanan bir kum torbasına dönüştü." ifadelerini kullandı.
Şamni, İsrail'in atacağı her adımın Filistinlilerden ayrılarak iki devletli çözüme gidecek stratejik bir hedefe hizmet etmesi gerektiğini savundu.
İsrail genelkurmay başkanlığına aday olarak ismi geçen Şamni, 2012 yılında tüm generallikten emekli olarak ordudan ayrılmıştı. Şamni Merkezi Komutanlık başkanı olarak bir dönem İsrail ordusunun işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki faaliyetlerini yürütmüştü.