• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'den skandal hareket! Dışişleri Bakanı duyurdu: BM'den resmen çekildiler

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İsrail'den skandal hareket! Dışişleri Bakanı duyurdu: BM'den resmen çekildiler

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, katil ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinden (UNHRC) çekildiğini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün imzaladığı kararnameyle UNRWA ve BM İnsan Hakları Konseyinden çekilmesinin ardından ülkesinin de aynı kararı aldığını duyurdu.

Saar X hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesini BM İnsan Hakları Konseyinden geri çeken kararını memnuniyetle karşıladıklarını aktardı.

UNHRC'nin "Orta Doğu'daki tek demokrasi olan İsrail'i saplantılı bir şekilde şeytanlaştırdığını" iddia eden Saar, konseyi "antisemitik" olmakla suçladı.

Saar, İsrail'in ayrımcılığa uğradığını öne sürerek konseyden çekildiklerini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, ülkesini Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile UNHRC'den geri çeken başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nazim Arat

İnsanlığın öldüğü yerde İsrail olmamalı zaten.

ABdullah

UNRWnin en büyük gelir kaynağı ABD. Artık çalışamaz, bunu karşılayabilecek başka ülke yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23