İspanya’daki Karadeniz fırtınası: Sörloth Ronaldo’yu tahttan indirdi
Trabzon’de nefes kesen bir performans sergileyerek Türk futbolseverlerin gönlünde taht kuran Norveçli golcü Alexander Sörloth, Atletico Madrid’de de fırtına gibi esiyor. Önceki oynadıkları Barcelona'ya karşı attığı golle Sörloth, tarihte Katalan kulübüne karşı üst üste altı maçta gol atan tek isim olan Cristiano Ronaldo'nun rekorunu egale etti.
İspanya’daki Karadeniz fırtınası Alexander Sörloth, La Liga’da Cristiano Ronaldo’nun kırılması güç rekorlarından biri kırarak unutulmaz bir başarıya imza attı. Barcelona'nın Atletico Madrid'i deplasmanda 4-2 mağlup ettiği maçın 70. dakikasında sahneye çıkan Alexander Sörloth, Katalan devinin korkulu rüyasına dönüştü.
Wanda Metropolitano'da Barcelona'ya karşı attığı golle Sörloth tarihte Katalan kulübüne karşı üst üste altı maçta gol atan Cristiano kim isim olan Ronaldo'dan sonra ikinci oyuncu oldu. Ancak Sörloth'un maçtaki gol sevinci kısa sürdü. Robert Lewandowski, Norveçlinin golünden yalnızca iki dakika sonra sahneye çıkıp Barça'nın umutlarını yeşertti.
Lewandowski ile başlayan gol serisini 78. ve 90+8. dakikalarda Ferran Torres ve 90+2. dakikada Lamine Yamal'la sürdüren Barcelona, Atletico Madrid karşısında deplasmanda geriden gelip son dakikalarda kazandı.
Atletico Madrid'in yıldızı Antoine Griezmann, pazar günü Diego Simeone'nin ilk 11'inde yer alarak La Liga'daki 520. maçına çıktı ve ligde Lionel Messi'nin maç sayısını eşitledi. Barcelona, milli aranın ardından La Liga'da yeniden sahne alacak ve bir sonraki maçını 30 Mart'ta kendi sahasında Girona'ya karşı oynayacak.


