• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İSKİ'nin tüm abonelik işlemleri internetten yapılabilliyor

Yeniakit Publisher
2016-05-26 09:48:00 - 2019-01-31 21:01:56
İSKİ'nin tüm abonelik işlemleri internetten yapılabilliyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) ait başta yeni abonelikler ve mevcut abonelik iptali işlemleri olmak üzere, daha önce şube müdürlüklerine gidilerek yapılan tüm işlemler artık internetten gerçekleştirilebiliyor...

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak yeni uygulamayla İSKİ'nin tüm abonelik işlemleri artık "www.iski.gov.tr" üzerinden yapılabilecek.

Söz konusu internet adresindeki gerekli formlar doldurulduktan sonra, yeni binalara ilk su aboneliği, mukavele yenileme ve isim değişikliği, mevcut eski aboneliğin iptali ile yeni adrese yeni aboneliğin aynı anda yapılması, abonelik iptali internetten gerçekleştirilebilecek.

Vatandaşların inşaatı yeni tamamlanmış ve daha önce hiç abone olunmamış konutlarına ilk su aboneliği yapabilmeleri için internet sitesi üzerinden abone olmak istediği adresi ve diğer bilgileri girerek kaydetmeleri yeterli olacak.

Bu aşamadan sonra İSKİ personelinin verilen adrese gideceği tarih, elektronik posta ve SMS ile aboneye bildirilecek. Görevli personelin belirlenen gün ve saatte adrese giderek bina tesisatlarının keşif ve kontrolünü yapması, abone tarafından hazırlanacak belgeleri teslim alması ve bu esnada abonelik sözleşmesinin mahallinde abone tarafından imzalanması sonrasında da su kullanıma açılacak.

Mukavele yenileme ve isim değişikliği yapılmasının talep edilmesi halinde, öncelikle aboneye yine elektronik posta ve SMS ile randevu saati bildirilecek. İSKİ personeli mukavele evrakıyla abonenin belirlediği adreste aboneden imza alacak ve bu işlemler sonrasında su kullanıma açılacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İstanbul sınırları dahilinde başka adrese taşınacak vatandaşların da internet sitesi üzerinden ilk adresindeki aboneliği iptal ve yeni adrese abonelik işlemlerini aynı anda yapabilecek. Vatandaşların sadece aboneliğin iptal edilmesi sırasında yeni aboneliğin yapılacağı yerin adresinin ilgili alana girmesi gerekiyor.

Abonelik bedelleri ise, defaten ödenebileceği gibi abonenin talep etmesi halinde 6 eşit taksitte su faturalarıyla birlikte de ödenebiliyor. Aboneliğini iptal etmek isteyen aboneler İSKİ internet sitesi üzerinden aboneliğini iptal etmek istedikleri adresi seçip, istenen bilgileri doldurarak başvuru yapmaları halinde iptal işleminin ardından teminat bedeli iadesi abonenin hesabına yatırılarak SMS ile kendisine bilgilendirme yapılacak. İsteyen abone bu bedeli İSKİ'ye ait tüm veznelerden nakit olarak da alabilecek.

Öte yandan, İSKİ veznelerinin çalışma saatleri İstanbullulardan gelen yoğun talep üzerine saat 16.30'a alındı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23