• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

2024-06-06 16:32:42
İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

Bıçak ustaları, Kurban Bayramı'nda sayılı günler kala kurban keseceklere önemli uyarılarda bulundu.

#1
Foto - İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde baba mesleklerini sürdüren Murat Bıçakçı ve oğlu Alaattin Bıçakçı, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yoğunluğun arttığını ifade etti.

#2
Foto - İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

Kurban Bayramı öncesi bıçakçı dükkanına gelen müşteri sayısı günbegün artarken Murat Bıçakçı, kurbanda kullanılacak bıçakların önemli olduğunu belirtti.

#3
Foto - İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

Kurban kesiminde kullanılacak olan bıçak sayısı ve bıçakların keskinliğine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Murat Bıçakçı, kurbanı mundar etmemek ve hayvana acı vermemek için keskin bıçak kullanılması gerektiğini belirtti.

#4
Foto - İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

Bıçakçı açıklamasında, kurbanlığa acı çektirmeden kesimin kısa sürede yapılması gerektiğini ifade ederek, "Bıçakçılık mesleğini devam ettiriyoruz. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Biz de bilemeye devam ediyoruz. Bu sene erken başladı yoğunluk ve bileme işlemleri. Herhalde artık yavaş yavaş akıllanıyoruz. Bu sene aşağı yukarı 15 günden beridir bıçak bilemeye devam ediyoruz" dedi.

#5
Foto - İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

Kurban bıçaklarının keskin olması gerektiğine de dikkat çeken Bıçakçı, "Kurban bıçakları kesim bıçakları, yani boğazlama denilen bıçaklar, sıyırma bıçağı, yüzme bıçağı diye 3-4 gruba ayrılıyor. Ama ne olursa olsun kurbanın bilinçli kişiler tarafından kesilmesi lazım ve bıçağın da keskin olması lazım. Kurban normal bir hayvan kesimi değil. Bıçak keskin olacak iş bitecek. Bıçağın keskin olması demek hayvana acı vermemek demek. Kurbanı mundar etmemek demek.

#6
Foto - İşin uzmanından uyarı geldi: Kurbanlıklara eziyet etmemek için bunları unutmayın

Her bıçak ile her hayvan kesilmez. Bıçağın üslubu olsun, tutma şekli olsun. Önemli olan hayvana eziyet etmemek, hayvana can çekiştirmeden bir seferde o boğazı almak. Her yerden bıçak alınmak mesele marketten bıçak alınmaz. Bu peynir değil, domates değil. Markete nasıl iyi bir ustanın bıçağı düşer ki. Biz 1 yıl boyunca iyi bıçak topluyoruz, sonra kurbanda satışa sunuyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23