• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İş dünyasının temsilcileri vekil listelerinde

Yeniakit Publisher
2018-05-23 07:59:00 -
İş dünyasının temsilcileri vekil listelerinde

24 Haziran seçimlerine bir ay kala partilerin açıkladığı milletvekili aday listelerinde yer alan şirket patronları, edindikleri tecrübeyi Ankara'ya taşımaya hazırlanıyor.

Siyasi partilerin, 24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundukları listelerde iş dünyasından pek çok isim yer alıyor.

REKOR AK PARTİ’DE

AK Parti’de 200’ü aşkın girişimci ve yatırımcı milletvekilliğine aday gösterildi. Bu isimlerin başında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bulunuyor. İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday olan Albayrak, 2007-2013 yılları arasında Çalık Holding’de Genel Müdürlük görevini yürütmüştü. Geçmiş yıllarda aile şirketinde yöneticilik yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise İstanbul 2. Bölge 1. sıradan genel seçimlere katılıyor.

ODALARDAN TANIDIK İSİMLER VAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti’nin listesinde eski dönemlerde sanayi ve ticaret odalarında başkanlık görevini üstlenenler yer aldı. Eski Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Nejat Koçer, 2009-2014 döneminde Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı olan Harun Karacan ve 2013-2015 döneminde Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunan Ebubekir Bal kendi illerinden aday gösterildi.

DANIŞMANLAR DA LİSTEDE

Oda yöneticileri gibi danışmanlar da yarışta iddialı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu eski Başkanı merhum İbrahim Çağlar’ın danışmanlarından Emine Sare Aydın Yılmaz İstanbul 3. Bölge’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun danışmanlarından Gökçer Doğan ise Ankara 1. Bölge’de seçmenlerin karşısına çıkacak.

GENÇ GİRİŞİMCİLER YARIŞIYOR

Genç girişimcilerden Ahmet Fethan Baykoç Ankara 2. Bölge’den, Barış Aydın Ankara 3. Bölge’den, Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir 1. Bölge’den, Çiğdem Atabek Erdoğan Sakarya’dan listeye girdi.

MHP’DE AĞIRLIK AKADEMİSYENLERİN

Akademisyenlerin ve hukukçuların damga vurduğu MHP listesinde iş dünyasından 100’e yakın girişimci bulunuyor. Listeye göre Mehmet Taytak Afyon’dan, Yaşar Yıldırım ve Erkan Haberal Ankara 3. Bölge’den, Arzu Erdem İstanbul 3. Bölge’den, Metin Nurullah Sazak Eskişehir’den, Semih Meriç Kırklareli’nden aday.

MUHALEFET LİSTESİNDE DE VARLAR

CHP’nin listesinde eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl gibi isimler dikkat çekiyor. İYİ Parti ise Gültekin Uysal, Musavvat Dervişoğlu ve Lütfi Türkkan dâhil 100’ü aşkın işadamı ile tanıtım kampanyalarına odaklanacak.

PROMOSYON HARCAMASI 30 MİLYON LİRA

Bu arada seçim takviminin netleşmesi ile siyasi partiler ve milletvekili adayları propaganda çalışmalarına hız verdi. Siyasilerin, seçmenler üzerinde etki bırakmak amacı ile sürdürdüğü faaliyetlerin en önemli ayaklarından birini ise matbu ürünler oluşturuyor. Bu ürünler için 30 milyon liralık bir harcama yapılacağı tahmin ediliyor. Talepler afiş, poster, kartvizit, bayrak, kalem ve anahtarlık gibi ürünlerde yoğunlaşıyor.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23