• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran medyasında Türkiye hakkında skandal haber! Tepki çekti

Yeniakit Publisher
2021-06-13 18:00:00 -
İran medyasında Türkiye hakkında skandal haber! Tepki çekti

Suriye'de eli kanlı Beşşar Esed tarafında olan, Dağlık Karabağ'da ise Ermenistan'a perde arkasından destek veren İran'ın yayın kuruluşu Press TV'de Türkiye'ye yönelik akılalmaz bir habere imza atıldı.

 

İran'ın İngilizce yayın yapan ve ülke yönetiminin resmi siyasetini yansıttığı bilinen Press TV, Türkiye'nin Irak'taki ilişki ve yatırımlarını eleştirerek Türkiye'yi Irak'ı sömürgeleştirmeye çalışmakla suçladı.

Press TV, İran yanlısı Iraklı Şii politikacı Heysem Hazali'nin İran'ın politikaları doğrultusunda, Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalara da geniş yer verdi.

Hazali, Türkiye'nin ana hedefinin enerji kaynaklarını kontrol altına almak olduğunu, Musul ve Kerkük'ün petrollerini ele geçirmeye çalıştığını öne sürerek büyük bir skandala imza attı.

Türkiye'nin PKK gerekçesiyle Sincar'ı ele geçirmeye çalıştığını, asıl amacının Sincar'dan geçen Musul-Halep karayolunu kontrol etmek olduğunu iddia ederek akılalmaz bir haber yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PKK varlığını görmezden geldiler

Diğer yandan Press TV, Türkiye'nin geçmişten bugüne Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) üzerinde devam eden askeri ve ekonomik varlığını da eleştirdi. Türkiye'yi Irak topraklarında keyfi askeri harekat yapmakla suçlayan Press TV, bölgedeki PKK varlığından ise bahsetmedi.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

türk

hepsini türk korkusu sarmış, kuduz it gibiler

F can

Ayni dinin mensubu birbirine dusman . ah bu mezhep firka tarikat cemaat tassubu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23