• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İptaller başladı, acenteler teyakkuzda! 500 bin Çinli turist yerine alternatif arayış

Yeniakit Publisher
2020-02-02 10:12:00 - 2020-02-02 10:13:05

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İptaller başladı, acenteler teyakkuzda! 500 bin Çinli turist yerine alternatif arayış

Corona virüsten kaynaklanan korku, bu sene Çin’den 500 bin turist bekleyen otelciler ve tur operatörlerini de endişelendiriyor. Türkiye’de özellikle İstanbul ve Kapadokya bölgelerini tercih eden Çinlilerin gelememe riskine karşı alınacak önlemler gündemde.

Çin’de başlayan ve dünyada paniğe neden olan Corona virüs, turizm sektörünü de tedirgin ediyor. Sektör temsilcileri, rezervasyon iptallerini engellemek ve pazar kayıplarının önüne geçmek için tedbir arayışına girmiş durumda.

Otelciler teyakkuz halinde

Çinlilerin akın ettiği İstanbul, Kapadokya ve Göreme’de de teyakkuz hali var. Otelciler ve tur firmalarının yetkilileri, tatil planlarının ertelenmemesi için ellerinden geleni yapıyor.

Kapadokyalı turizmciler, Çinli turistlerin rezervasyon iptallerinin art arda geldiğini ifade ediyor. Aynı turizmciler, “Bölgede iptaller şu an için ciddi boyutlarda değil. Ama yine de önlem alınmasında, firmaları rahatlatacak çalışmalar yapılmasında yarar var” uyarısında bulunuyor.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu da Yeni Akit’e yaptığı açıklamada Corona virüs tehdidinin tüm dünyayı alarma geçirdiğini belirtti. Çin’e uçuşların durdurulduğuna dikkat çeken Polatoğlu, “Tur iptalleri de art arda geliyor” dedi. Hükümetin Corona salgınının yayılmaması için gerekli adımları attığına işaret eden Polatoğlu, “Çinlilerin satın aldığı turların tehir edilmesi, ülkemizde bulunan Asyalılara virüs taraması yapılması yerinde müdahalelerdir. Şu anda ilk ve en önemli husus virüsün bir dolaşımını engellemektir” ifadelerini kullandı.

Yeni pazarlar bulabiliriz

Salgının yeni müşteriler bulmayı zorunlu kıldığını anlatan Polatoğlu, şöyle devam etti: “Almanlarla küstüğümüzde yüzde 20, Rus uçağını vurduğumuzda yüzde 20’ye varan gelir kayıplarıyla karşı karşıya kaldık. Bunlar büyük kayıplardı. Ama yine de başarılı olduk, sepeti farklı yerlerden topladığımız yumurtalarla doldurmayı bildik. Çin’i sarsan virüsün ardından da Arap ülkelerinden ve İran’dan turist çekmeye odaklanabiliriz. Her ülkede atak yapabiliriz. Asya’ya çalışan tecrübeli operatörlerimiz ise Japonya ve Güney Kore’ye ağırlık verebilir.” Her bir Çinli turistin bin 200 ila bin 500 dolar harcama yaptığını kaydeden Polatoğlu, “Bu rakam önemli ama telafi edilebilir” diye de ekledi.

Potansiyel bize dönebilir

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise Rusya’dan Çin’e pek çok turistin gittiğini aktararak, “Buradaki potansiyel bize dönebilir. Ruslar Türkiye’yi seviyor. Çin’e giden Rus turistlerin bir bölümü ülkemizi tercih edebilir” şeklinde konuştu. Onaran, Türk tatilcilere de “Şu anda Çin’e gitmemenizde, bekle gör moduna geçmenizde fayda görüyoruz” diye seslendi.

Önlem paketleri olumlu karşılanıyor

Corona virüs tehdidi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bakanlığın virüse karşı önlem paketlerini gündemine alacağını duyurması olumlu yankı buldu ve “Hükümetin de rolüyle yeni pazarlar bulunacak, belki bu sene ülkemize 550 bin Çinli gelmeyecek ama 2020 için konulan 58 milyon turist hedefinin yakalanacaktır” yorumlarını beraberinde getirdi.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

meşe

insanlar can derdinde turizimciler para derdinde , bir çayı on liraya, bir çorbayı otuz liraya , bir gecelik oteli bin lirya veren ler hala doymuyor , ya bunlar yılık kaç para kazanıyor kaç para vergi veriyorlar lütfen açıklasınlar,

NECDET YILMAZ TUNCEL

BU KADAR OBJEKTİF OLMAYAN HABERLER YAPARSANIZ OKUNMUYORSUNUZ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23