• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere YPG ve muhalif Kürtler arasında arabuluculuk için devreye girdi

Yeniakit Publisher
2019-08-22 11:24:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İngiltere YPG ve muhalif Kürtler arasında arabuluculuk için devreye girdi

Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine olan desteği bitmiyor. Fransa'dan sonra İngiltere de terör örgütü YPG/PKK ile muhalif Kürtler arasında ara buluculuk için adım attı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) kaynaklarından alınan bilgiye göre, İngiltere, Fransa'nın YPG/PKK ile Suriyeli muhalif Kürtlerin meşru temsilcisi sayılan ENKS arasındaki sorunları çözme girişiminin sonuç vermemesi üzerine devreye girdi.

Fransızlar, temmuz başında, ENKS'li temsilcilerle bir araya gelmiş ve YPG/PKK ile "barıştırma" teklifinde bulunmuştu.

ENKS, Fransız yetkililerin örgütün işgal ettiği bölgelerde ofis açma gibi önerilerini değerlendirdi ancak kendi aralarında uzlaşıya varamadı.

Bunun üzerine dün sabah İngiliz bir heyet, ABD'nin yönlendirmesi üzerine aynı konuyu görüşmek için Kamışlı'ya gitti.

İngiliz yetkililerin temaslarının sürdüğü, ENKS'nin tutumunun, heyetin sunacağı önerilerin uygulanabilirliğine bağlı olduğu belirtildi.

YPG/PKK ve ENKS arasındaki sorun

Kendini Suriyeli Kürtlerin temsilcisi olarak gören terör örgütü YPG/PKK, elindeki silah gücüyle işgal ettiği bölgelerdeki muhalif sesleri bastırıyor.

Örgüt daha önce birçok kez ENKS üyelerini alıkoymuş, bu çatı altındaki siyasi partilerin ofislerini yakmış veya kapılarına kilit vurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocasolak

Bütün bunlara rağmen onlarla görüşüyoruz, peki bu sisi ve esed canileri ile neden görüşmüyoruz? Eminim o katillerle de konuşabilmiş olsaydık, ihvan kardeşlerimize yapılan zulumleri en azından hafifletirdik. Devlet birilerinin KİŞİSEL husumeti uğruna dış politika belirlemez. Biz KATİL kötü yunanla bile iş yapıyoruz, sisi ve esedi KULLANMAYI becerebilmektir esas dış siyaset.

Akil

Adı barıştırma soy adı kapistirmam yeni örgüt arama
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23