İngiltere paraya basıyor, bizim laikçiler küfrediyor
İngiltere Merkez Bankası, İngiltere Kralı III. Charles'ın resminin yer aldığı banknotları ilk kez paylaştı.
İngiltere Merkez Bankası, İngiltere Kralı III. Charles'ın resminin yer aldığı banknotları ilk kez paylaştı.
İngiltere Kralı III. Charles'ın resminin kullanıldığı banknotlar, İngiltere Merkez Bankası tarafından ilk kez görücüye çıktı.
Kral III. Charles'ın yer aldığı banknotların kullanılmaya başlanmasının ardından eski banknotların da geçerli olacağı belirtildi.
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, yeni banknotlar hakkında yaptığı açıklamada, "Önemli an nedeniyle gurur duyduğunu" söyledi.
Yalnızca 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlar şeklinde hazırlanan yeni tasarımların 2024 yılı ortalarında tedavüle girmesi bekleniyor.
Kral III. Charles'ın bulunduğu 50 penilik madeni paralar ülke genelindeki postaneler aracılığıyla daha önce dolaşıma girmişti. Geçtiğimiz 8 Eylül'de hayatını kaybeden ve İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere Merkez Bankası tarafından dolaşıma sokulan banknotlarda bulunan ilk ve tek hükümdar olmuştu.
Türkiye'deki laikçilerin numune-i imtisali olan İngiltere'de kralın görseli paralara basılırken, bizim kemalist oluşumların Osmanlı padişahlarıyla halen sorun yaşaması, Devleti-i Aliyye'yi yüzlerce yıl süper güç olarak ayakta tutan atalarımıza iftira atıp küfretmesi de dikkatlerden kaçmıyor!..
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23