• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhracatçı zor durumda: Sipariş çok, ürünü saracak ambalaj yetmiyor!

Yeniakit Publisher
2021-12-27 09:29:00 -
İhracatçı zor durumda: Sipariş çok, ürünü saracak ambalaj yetmiyor!

Ev ve mutfak eşyası ihraç eden firmaların en büyük derdi ambalaj. EVSİD Başkanı Talha Özger "Siparişler yoğun ancak kâğıt kutu ve koruyucu malzeme bulamıyoruz" dedi. Fabrikalar çözüm arıyor.

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger “Ocak-kasım döneminde ihracatımız 3 milyar doları geçti ancak şimdi de ham madde sıkıntısının ardından kâğıt kutu ve koruyucu malzeme tedariğinde sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Avrupa dışında Latin Amerika, ABD ve Kanada’dan gelen siparişlerde yoğunluk yaşadıklarını anlatan Özger, ambalaj sorununa ilişkin şu öneride bulundu: Yurt içindeki üreticimizi koruyarak ancak iç talebi karşılayamayan ara mamul ithalatına kolaylıklar getirilmesi, yaşanan bu sorunu çözecektir. Örnek olarak kâğıt ham maddesi ithalatını kolaylaştırırsak bunu yurt içinde katma değer ile ambalaj hâline getirebilir ve sonrasında nihai ürünümüzde kullanarak geri ihraç edebiliriz. Bu da dış ticaret dengemize olumlu yansıyacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

meleknur

NE YAZIK. OTURUNDA AĞLAYIN. HİÇ BİRŞEY YOKSA ORTALIĞINAN BİR ESKİ KUMAŞ, KUMAŞA SAR AMBAJ BANDIYLA SAR

Yasin

Satılan ürünlerin kurulumu yapildıktan sonra ürünün koruma kartonu ve köpük ürünleri geri fiyatı alıcıya ödenip geri alinsin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23