• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlib’de sıcak gelişme! Takipteyiz, kuvvet kullanmaya hazırız

Yeniakit Publisher
2020-03-09 11:38:00 -
İdlib’de sıcak gelişme! Takipteyiz, kuvvet kullanmaya hazırız

Güvenlik kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK)’nın İdlib ile imzalanan mutabakata uygun hareket ettiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, 'Rejimin ihlallerini biliyoruz, yakından takip ediyoruz. Gerekirse kuvvet kullanmaya hazırız' denildi.

Güvenlik kaynakları, Moskova'da İdlib ile ilgili imzalanan mutabakata uyulması konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hassasiyet gösterdiğini ve sahada buna göre hareket edildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, 'Rejimin ihlallerini biliyoruz, yakından takip ediyoruz. Gerekirse kuvvet kullanmaya hazırız' denildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile heyetler arasındaki görüşmenin ardından imzalanan mutabakat kapsamında uygulanan ateşkesle, Türkiye’nin ve bölgenin güvenliğini tehlikeye atan, hüzne sebep olan saldırıların durdurulmasının hedeflendiği aktarıldı.

'Hazırız'

Akan kanın durması, ateşkesin kalıcı olması, yerlerinden edilen 1 milyonun üzerinde çoğunluğu kadın ve çocuk masumun evlerine dönüşleri için gerekli oramın oluşturulmasıyla TSK unsurlarının, birinci önceliğinin bölgede yaşayan vatandaşlar ve sınırların güvenliği olduğunu ifade eden güvenlik kaynakları, "Söz konusu mutabakatta yer alan hususların uygulanmasına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından azami hassasiyet gösterilmekte ve sahada buna göre hareket edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Rejimin ihlal teşebbüslerinin bilindiğini ve izlendiğini kaydeden kaynaklar, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından herhangi bir ateşkes ihlali yapılması söz konusu olmadığı gibi ateşkesi ihlal edenlere karşı da gerekirse kuvvet kullanmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Rejimin ihlal teşebbüsleri tarafımızdan bilinmekte ve izlenmektedir. Garantör olarak Rusya Federasyonu’ndan beklentimiz rejimin mutabakatta belirtilen hususlara tam olarak uymasını sağlamasıdır" aktarımında bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dürüst

ALLAH TSK ya darlık ve yokluk vermesin gücünü daim kılsın,nazrdan ve şerden korusun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23