• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Humus nedir nasıl yapılır? | Humus tarifi

Yeniakit Publisher
2019-03-25 23:17:00 -
Humus nedir nasıl yapılır? | Humus tarifi

Humus temel malzemeleri nohut ve tahin olan lezzetli mezedir. Kimyon, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla da kıvamını ve lezzetini kazanan humusu arzu ederseniz pastırma dilimleri ile de servis ederek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Peki, humus nasıl yapılır? İşte humus tarifi...

Humus temel malzemeleri nohut ve tahin olan lezzetli mezedir. Kimyon, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla da kıvamını ve lezzetini kazanan humusu arzu ederseniz pastırma dilimleri ile de servis ederek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Peki, humus nasıl yapılır? İşte humus tarifi...

Humus nasıl yapılır?

Malzemeler

2 su bardağı nohut

5 yemek kaşığı tahin

4 diş sarımsak
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 adet taze sıkılmış limon suyu

4 yemek kaşığı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

4 dal maydanoz

Kornişon turşu

Arzuya göre 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı

Nohutları bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün sularını süzüp güzelce haşlayın.

Haşlanmış nohutları iki avcunuzun arasında hafifçe ovalayarak kabuklarını ayıklayın.

Sarımsakları mümkünde havanda döverek iyice ezin.

Tüm malzemeleri bir araya getirip havanda, mutfak robotunda ya da el blender’ı yardımıyla çukur bir kapta homojen bir karışım haline getirin.

Humusunuz hazır. Servis için geniş bir tabağa alıp ortasını çukur yapın.

Kızdırdığınız kırmızı biberli zeytinyağını üzerine gezdirin.

Kenarlarını kornişon turşu ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Arzu ederseniz humusu fırına dayanıklı bir kaseye alıp üzerine pastırma dilimleri yerleştirin.

Pastırmalar hafifçe kızarana kadar fırınlayın.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23