• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
3
Yeniakit Publisher
Herkes peynir zannetti ama duyan şaştı kaldı! Nohut öyle bir şeye dönüştü ki ünlü gurmeler bile anlamadı

2024-03-24 14:19:40
Herkes peynir zannetti ama duyan şaştı kaldı! Nohut öyle bir şeye dönüştü ki ünlü gurmeler bile anlamadı

Fransız mutfağından esinlenen sosyal medya fenomeni ortalığı birbirine kattı. Vegan beslenme kültürüne öyle bir şey ekledi ki kimse gerçek olduğuna inanamadı. Nohutun en faydalı ve en bilinmedik hali ünlü gurmeleri bile şaşırttı. İşte nohutun en farklı hali…

#1
Foto - Herkes peynir zannetti ama duyan şaştı kaldı! Nohut öyle bir şeye dönüştü ki ünlü gurmeler bile anlamadı

Vegan beslenme tarzını benimseyen kişilerin beslenme listesine farklı bir lezzet katacak nohut tarifi herkesi şaşkına çevirdi. Fransız mutfağının farklı bir tarifini güncelleyen ünlü sosyal medya fenomeni inanılmaz bir lezzet elde etti. Bildiğiniz peynirlerden tamamen farklı bu lezzet nohuttan elde ediliyor. Hayvansal ürünlerin tamamından kaçınarak bir beslenme tarzı benimseyen veganlar kırmızı ve beyaz et ile birlikte balık eti de tüketmiyor. Bunun yanı sıra süt ve süt ürünleri ile birlikte yumurta ve diğer hayvansal kaynaklı gıdalardan da kaçınan veganlar bitkisel ürünleri tercih ediyor.

#2
Foto - Herkes peynir zannetti ama duyan şaştı kaldı! Nohut öyle bir şeye dönüştü ki ünlü gurmeler bile anlamadı

Ancak vücudun ihtiyaç duyduğu gerekli vitamin ve mineralleri sağlamak için farklı alternatifler tercih eden veganlar bitkisel kaynaklardan gelen protein, demir, kalsiyum, Omega 3 ile birlikte B12 vitaminini farklı maddelerden sağlıyor. Gerekli vitaminlerin alınmasını sağlayacak uygun bir beslenme programına ihtiyaç duyan veganlar farklı tariflerden yararlanıyor. Bir sosyal medya kullanıcısının 2 bardak nohuttan elde ettiği sürülebilir peynir formu görenleri şaşkına çeviriyor. Burmese Tofu olarak bilinen bu tarif nohut ve sudan oluşuyor. Nohutlarınızı bir bardak su eşliğinde blenderdan geçirdikten sonra süzme torbasını alarak suyunu iyice sıkınız. Tavada hamurunuz kıvam alana kadar pişirdikten sonra yağlı kağıt üzerine borcama koyarak buzdolabında birkaç saat boyunca bekletiniz. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23