• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Yeniakit Publisher
Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

2017-02-08 18:55:29
Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Evde yoğurt mayalamayı gözünüzde büyütmeyin! İşte püf noktalar...

#1
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Malzemeler - 1 litre doğal günlük süt, 1 tatlı kaşığı organik yoğurt (Oda sıcaklığında)

#2
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Sütü ince bir tülbentten geçirerek süzün. Daha sonra çelik bir tencerede 10 dakika kaynatın.

#3
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Kaynatma aşamasında sütü havalandırmak için kepçeye alarak tekrar geri dökün. Süt kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika kısık ateşte kaynatın.

#4
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Kaynayan sütün altını kapayıp soğuyana kadar bekleyin. Yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de sütün sıcaklığıdır. Sütte en doğru sıcaklık 42-45 derecedir. Sıcaklığı anlamak için serçe parmağınızı süte batırarak 10 saniye bekleyin. Parmağınız yanmıyorsa sıcaklığı istenilen seviyede demektir.

#5
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Yoğurt yaparken her 1 litre için bir tatlı kaşığı dolusu maya kullanmak gerekir. Kullanılan maya yani yoğurt ev yoğurdu ya da organik yoğurt olmalıdır.

#6
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Ev yoğurdunu bir kaseye alarak içine ılımış sütten koyun ve iyice karıştırın.

#7
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Hazırladığınız mayayı süte ekleyerek tahta kaşıkla pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencerenin üzerinde biriken kaymağı bir kabağa alın ve sütü cam kavanozlara boşaltın.

#8
Foto - Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...

Kavanozların üzerine nemini çekmesi için ikişer kat kağıt havlu koyun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kavnozları bir battaniyeye sararak sıcak odada 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Bu aşamada fazla bekletirseniz yoğurt ekşir. O yüzden zamanında battaniyeyi açarak 1-2 saat daha bekletin. Son olarak da kavanozları buzdolabına koyarak 24 saat bekletin. Kapağı açılmayan yoğurtları yaklaşık 10 gün saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23