• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Havuçlu tarçınlı kek tarifi | Krema ve karamel soslu havuçlu kek nasıl yapılır?

Havuçlu tarçınlı ve cevizli enfes bir kek tarifini sizler için derledik. Normal pandispanyalardan daha lezzetli olan bu keki krema ve karamel sosuyla, farklı bir boyuta taşıyacaksınız. Peki ama havuçlu tarçınlı ve cevizli kek nasıl yapılır? Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri nelerdir? Krema ve karamel sos nasıl yapılır püf noktaları nelerdir? İşte merak edilen bütün bu soruların cevabı ve havuçlu tarçınlı kek tarifi...

Yeniakit Publisher
2020-05-07 16:53:00 -
Havuçlu tarçınlı kek tarifi | Krema ve karamel soslu havuçlu kek nasıl yapılır?

Havuçlu ve tarçınlı keki yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, havucu rendeledikten sonra, fazla suyunu sıkarak, kek hamurunun kıvamının değişmemesini sağlamalısınız.

Bu tarifin içerisindeki ceviz yerine; badem, fındık, çekirdek içi, krokan ve farklı kuruyemişler kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
  • 2 adet havuç (1,5 su bardağı kadar)
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • toz kremşanti
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Karameli için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kaba koyarak iyice çırpın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek bir süre daha çırpın. 

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip alt devirde çırpın. En son ceviz, tarçın ve havucu ekleyip, keki söndürmeden karıştırın.

Kalıbı önce katı yağ, ardından da unlayıp içerisine kek harcınızı boşaltın.

185 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kabaran ve üstü kabuk tutan kek kıvama geldikten sonra, derecesini 160'a çekin.

İyice piştiğinde fırını kapatıp dinlendirin ve sonra çıkarın.

Kremşanti için; süt ve toz kremşantiyi karıştırın. İçerisine labne peyniri ve toz şekeri ilave edin. Dolapta muhafaza edin.

Karameli için; tavanın dibine şekeri yayın. Şeker eriyene kadar karıştırmayın ve renginin hafiften dönmesini bekleyin. Şeker eridikten sonra şekeri karıştırın ve üzerine suyu dökün. Su soğuk olduğu için aniden donacaktır ama su ısınınca karıştırarak çözebilirsiniz. Homojen bir kıvam aldıktan sonra, üzerine tereyağı ilave edin. Nişastayı su ile çözdürüp karıştırarak tavaya ilave edin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı