• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hatay ve Şanlıurfa’da okullar tatil mi?

Yeniakit Publisher
2019-12-09 15:23:00 - 2019-12-09 15:25:34
Hatay ve Şanlıurfa’da okullar tatil mi?

Aralık ayının gelmesiyle birlikte soğuk hava etkisini bir hayli göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Hatay ve Şanlıurfa'da yoğun yağışının yaşanacağı belirtildi. Yağış haberini alan veliler ve öğrenciler "Kar tatili var mı? sorusunun cevabını aramaya başladı. İşte, vatandaşların merak ettiği ve internette arattığı “Hatay ve Şanlıurfa’da okullar tatil mi?” sorusunun cevabı.

Aralık ayının gelmesiyle birlikte soğuk hava etkisini bir hayli göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Hatay ve Şanlıurfa'da yoğun yağışının yaşanacağı açıklandı. Yağış haberini alan veliler ve öğrenciler "Kar tatili var mı? sorusunun cevabını aramaya başladı. İşte, vatandaşların merak ettiği ve internette arattığı “Hatay ve Şanlıurfa’da okullar tatil mi?” sorusunun cevabı.

Aralık ayıyla birlikte birçok kente ilk kar düştü. Serin hava ve her geçen gün kar yağışının artması bazı bölgelerde "Kar tatili var mı?" sorusunun sık sık aratılmasına yol açıyor. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada Hatay ve Şanlıurfa'da şiddetli yağışın meydana geleceği ifade edildi. Peki, Hatay ve Şanlıurfa’da okullar tatil mi?

Meteoroloji’den yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile sabah saatlerinde Konya, Sinop, Samsun çevreleri ve Antalya’nın doğu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğu kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hatay ve Şanlıurfa’da okullar tatil mi?

Meteoroloji’den yapılan açıklamada Hatay ve Şanlıurfa’da şiddetli sağanak yağışın meydana geleceği ve su baskınlarına karşı önlem alınması gerektiği belirtildi. Sağanak yağışın etkisini hissettireceği kar yağışının olmayacağı Hatay ve Şanlıurfa’da okullar tatil edilmedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23