• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güneşli tercihi yüzde 70 kazandırdı

Yeniakit Publisher
2017-12-19 12:24:00 -
Güneşli tercihi yüzde 70 kazandırdı

Güneşli semti, son yıllardaki dönüşüm projeleri ile markalı konut üreticilerinin üssü oldu.

İstanbul’un ikinci Maslak’ı olarak anılan Basın Ekspres Yolu’na komşu olan Güneşli semti, son yıllardaki dönüşüm projeleri ile markalı konut üreticilerinin üssü oldu.

Dört kilometrekarelik alan içerisinde 30’un üzerinde projenin inşa edildiği bölgedeki projelerin konut etapları ise ağırlıklı olarak Güneşli mevkiinde konumlanıyor. Markalı konut projeleri üreten şirketlerin bölgeye olan ilgisiyle hızlı bir değişim süreci yaşayan Güneşli’de fiyatlar da yükseliş trendinde.

METRO İLE DEĞERLENDİ

Son 10 yılda hızlı göç alan Güneşli, Bağcılar ilçesinin değer kazanmasında da büyük rol oynadı. Özellikle Güneşli-Basın Ekspres aksında yer alan geniş sanayi alanları ile markalı konut üreticilerin yeni adresi oldu. 5 yıl önce maksimum 2 bin 500 lira düzeyinde olan metrekare birim fiyatları 2016’da 7 bin 500 lira seviyesine kadar yükseldi. Şimdi ise stokları eritmeye dönük düzenlenen kampanyalarda rakamların 6 bin liraya kadar gerilediğini gözlemliyoruz. Buna rağmen son 6 yıl içinde Basın Ekspres yolunun çevresindeki araziler üzerinde yapılan yatırımlar ortalama yüzde 70 değer kazandı. Yeni metro hattı ile değerlenme sürecinin hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.

SUR YAPI CESARET VERDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Güneşli’deki ilk markalı konut bloklarını üreten SUR Yapı, diğer şirketlere örnek oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Yatırım değeri sürekli yükselen ve hızla gelişen Güneşli’nin geleceğine güvenerek başladığımız projeler kısa zamanda büyük ilgi gördü Corridor Rezidans ve Çarşı projelerinin ardından bölgede yeni bir proje daha geliştirme kararı aldık ve Mirage Rezidans’ı inşa ettik. Projemizin, Ataköy-İkitelli metrosunun Evren-Güneşli ve Mimar Sinan istasyonlarının hemen yanı başında yer alması, değerinin yükselmesinde büyük bir avantaj oldu’’ dedi.

Semtin yıldız projeleri

Güneşli’nin havaalanına yakınlığı bölgede ofis ve konut yatırımlarının artmasına neden oldu. Basın Ekspres yolu Fer Yapı imzalı İst West, Sur Yapı imzalı Corridor ile diğer markaların ardarda sıralandığı konut+ ofis komplekslerinin yer aldığı bir bölge oluyor.

Motto İstanbul-Celaloğlu İnşaat

Corridor-Sur Yapı

Mirage Rezidans-Sur Yapı

Gül Ekspres-Gül Proje

Terrace Home-İnanlar İnşaat

Nurol Park-Nurol GYO

Referans Güneşli-Kiler GYO

Ve Güneşli-Teleset Mobilya&Depar, Teknik Yapı&Keleşoğlu

AB Yaşam Evleri-AB Grup İnşaat

Core Living-AK Proje

Greenist-Saray Grup

Güneşli park Gardenya-Gül Proje& Mutlu İnşaat

Corner Life-Beyaz&Keleş İnşaat

ARK-Keleş İnşaat

MOTTO’dan neden ev alınır?

-Proje gelişim ve kâr elde edebilme süreci olan bir lokasyonda inşa edildi.

-Ataköy-İkitelli metro hattı ve Bağcılar-Halkalı-Marmaray metro hattının kesişim noktasında konumlanıyor.

-Alım seçenekleri hâlâ makul.

-Projenin anahtar teslimi önümüzdeki haftalarda yapılacak.

Daire tipleri nasıl?

16 katlı tek blokta toplam 128 dairenin yer aldığı Motto İstanbul projesi Celaloğlu İnşaat imzasını taşıyor. 12 adet mağaza ve ofis konseptli alanların da yer aldığı proje Güneşli’nin tam göbeğinde konumlanıyor. Motto İstanbul’da 1+1’ler 62,52-78,70 metrekare, 2+1’ler 79,30 metrekare büyüklüğe sahip. Mağazaların büyüklükleri de, 63 metrekare ile bin 450 metrekare arasında değişiyor.

ANAHTAR TESLİM PROJE, MOTTO İSTANBUL

Güneşli’de inşa edilen MOTTO İstanbul Projesi Celaloğlu İnşaat imzasıyla yükseliyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu, 1994’ten bugüne geliştirdikleri tüm projelerde yatırımcılarının yüzünü güldürdüklerini söyledi.

BU BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Oğlu Burak Sulu’nun mimarlığını yaptığı projedeki dairelerin hem oturumcu hem de yatırımcılar tarafından tercih edildiğini kaydeden Sulu, “Yıllar önce Onurkent’le başlayan müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımızı Başakşehir Konakları ve Kayacity Residence ile devam ettirmiştik. MOTTO İstanbul ile yeni bir başarı öyküsü yazmak istedik. İnşaatımız bitmek üzere.

KAZANÇ POTANSİYELİ MEVCUT

Satış seçeneklerimizle, alıcılara yerinde kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası (Güneşli) İstanbul’un dönüşerek gelişmekte olan bölgeleri arasında en düzenli olanı. Şehrin en yoğun ulaşım akslarından olan E-5 Otoyolu, TEM Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu’nu birbirine bağlayan Basın Ekspres Otoyolu üzerinde yer alması projemizi daha değerli kılıyor. Gayrimenkul yatırımında en iyi prim yapan semtlerden birisindeyiz. Kayacity’deki yüksek prim potansiyelinin kısa sürede burada da yakalanacağını düşünüyorum” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23