• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Gezi’ kafalılar ihanet içinde

Yeniakit Publisher
2019-05-19 09:15:00 - 2019-05-19 09:16:58
‘Gezi’ kafalılar ihanet içinde

CHP’nin oy çaldığı İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından ortalığı velveleye veren sanatçı bozuntularına ‘gerçek sanatçı’lardan tepki: “YSK, hırsızlığı belgeleriyle ilan etti. ‘Her şey çok güzel olacak’ diye böğürenler, tencere tava çalıp, ev sahibini bastırmaya çalışan yavuz hırsızlar. Hadi be ordan soytarılar! Sizden mi öğreneceğiz dik duruşu? Ayakta zor duruyorsunuz!”

31 Mart’taki yerel seçimlerindeki oy hırsızlığına göz yummayan gerçek sanatçılar, ‘her şey çok güzel olacak’ lakırdısıyla milli iradenin gasp edilmesi girişimine alkış tutan sözde sanatçılara gereken cevabı verdi. Sanatın, toplumun değerleri ve milletin hassasiyetiyle barışık olması gerektiğini deklare eden sanatçıların olumlu tavrı kamuoyunda taktir topladı.

Asıl dertleri İslâm’la

Payitaht: Abdulhamid” dizisinde ‘Tahsin Paşa’ karakterini oynayan yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, şunları dile getirdi: “Sanatçı, siyaseti kullanarak terbiyesizlik yapmamalı. Sanatçı olmak her türlü hakareti yapacağım anlamına gelmiyor. Bu memleketin dinine, değerlerine, ahlak sistemine, aile yapısına karşı çıkan ve kendisini sanatçı olarak tanımlayan kişiler hep oldu. Bunlara müsaade edilmemesi lazım. Demokrasiye hepimizin saygısı var. Ortada bir hırsızlık var ama halen Erdoğan diktatoryası diyorlar. Tayyip Bey, diktatör olsa böyle ileri geri konuşamazsınız. Birazcık edep haya olmalı. Türkiye’nin nereden geldiğini, ne badireler atlattığını unutmamak lazım. Türkiye’de hemen her şey din karşıtlığı üzerine kuruluyor. ‘Eşcinsel yürüyüşü yapacağız’ deyip ‘imam hatipler kapatılsın’ diye pankart açılıyor. İmam Hatiplerden ne istiyorsunuz? Kimsenin de inancına karışıldığını düşünmüyorum.

YSK hırsızlığı ilân etmiş

Oyuncu İsmail Hakkı da şu değerlendirmede bulundu: “YSK, hırsızlığı belgeleriyle ilan etti. Onlar; tencere tava çalıp ev sahibini bastırmaya çalışan yavuz hırsızlardır. Adalet yerini bulacak. 15 Temmuz akşamı ortalıkta görünmeyen sözde sanatçı tayfası şimdi ‘Her şey çok güzel olacak’ diye böğürüyor. Hani şu İmamoğlu’nun en çok güvendiği kurum olan YSK, hırsızlık yapıldığını belgeleriyle ilan etti. Yapacağınız bir halt varsa, sandıkta demokratik usullerle ve çalmadan yapın! 15 Temmuz gecesi bir tanesini bile görmediğimiz onca ‘duyarlı’ sanatçı; kalkışma halk tarafından savuşturulduktan sonra sindikleri inlerden çıkıp sosyal medyada bayrak paylaşmıştı. Bazılarının eli ona bile varmamıştı. Bunlar onlar işte kardeş!

‘Hepsi soytarı’

Türk tasavvuf müziğinin sevilen sanatçısı Umut Mürare ise, “Tencere tavacı, ayyaş sarhoş, ne kadar sözüm ona sanatçı varsa kendi ideolojilerini savununca alkış, biz devletimizin milletimizin yanında durunca yandaş yalaka! Hadi be ordan soytarılar! Sizden mi öğreneceğiz dik duruşu? Siz ayakta bile zor duruyorsunuz” dedi.

Dün Külliye’de bugün...

Şarkıcı Yusuf Güney ise şunları söyledi: “Bana sırf şehit ailemizin yanında olduğum için günlerce etmediğiniz hakaret, küfür ve tehdit kalmadı. Ben vatanımla ilgili açıklama yapınca ‘Bırak siyaseti, yalakalığı’ diyorlar ama kendileri çıkıp kampanya düzenliyorlar. Bana gelince her türlü küfrü edecekler ama bu arkadaşlar yapınca çıt yok. Bunlar, işine göre hareket eden adamlar. Dün Külliye’de Cumhurbaşkanı ile selfie çektirmek için yarışıyorlardı, bugün İmamoğlu’na destek çıkmak için... Bir duruşunuz, bir omurganız olsun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bahar dediniz kar yağdı

Ekrem İmamoğlu’nun “Sanatçılar konuşacak” açıklamasına gönderme yapan oyuncu ve film yapımcısı Hasan Kaçan da, önceki gün Binali Yıldırım ile bir fotoğrafını paylaşarak, “Biz sandıkta konuşmayı tercih ediyoruz. Herkese hayırlı sahurlar” diye tweet attı. Kaçan ayrıca, İrlandalı şair Jonathan Swift’in bir dörtlüğünü paylaştı: “Dünyaya gerçek bir dahi geldiğinde onu şu işaretten tanıyabilirsiniz; tüm ahmaklar ona karşı birleşmişlerdir. (Hatta kardeşim dedikleri bile)...

Meteorolojik tahminlerle seçim kampanyası yürütülmemesi gerekliliğinin altını çizen tasavvuf müziği sanatçısı Dursun Ali Erzincanlı da, şunları söyledi: “31 Mart gecesi ise darbeye tiyatro diyenler milletin oyunu çaldı. ‘Mart’ın sonu bahar’ dediler, Mayıs’ta kar yağdı.

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23